Daphne van Kruistum
Daphne van Kruistum Sandra van Dam

DTS Ede Vrouwen laten Oranje Nassau kansloos

1 oktober 2022 om 21:09 Overig Deel je nieuws

De vrouwen van DTS hebben vanmiddag ook haar tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau werd het na een 2-0 ruststand uiteindelijk 4-0.

Voorafgaand de wedstrijd werd Daphne van Kruistum (foto archief) door voorzitter Jeroen Been met een bloemetje bedankt voor ruim 100 officiële wedstrijden bij Dames 1.

Zonder zelf groots te spelen was DTS vanaf het begin de bovenliggende partij. Oranje Nassau probeerde uit een gesloten verdediging de omsingeling van DTS tegen te houden maar keken na drie minuten al tegen een achterstand aan. Na een paar snelle combinaties kwam er een schot op doel die de keepster van Oranje Nassau niet goed verwerkte. Daphne van Kruistum was er snel bij en tikte de bal alsnog binnen 1-0. DTS kon door toch wel slordig spel niet echt doordrukken maar kwam eigenlijk geen moment in de problemen, Oranje Nassau was alleen gevaarlijk in de 17de minuut door een vrijetrap schuin voor het doel. De bal ging hard laag in de hoek maar werd knap gepakt door keepster Esmee Happel. Vervolgens kreeg DTS opnieuw legio kansen via o.a. Anoek Blankespoor (kopbal), Daphne van Kruistum (vrijetrap) en Sofie Houba die knap gepakt werd door de keepster van Oranje Nassau. Tussendoor was DTS inmiddels al op een 2-0 voorsprong gekomen nadat Daphne van Kruistum alleen op de keepster af ging en niet zelfzuchtig was en de bal breed speelde op Simone von der Linden die scoorde.

Na rust eigenlijk een zelfde beeld, Oranje Nassau wilde wel maar creëerde op een enkele kans weinig tot niets.  Het spel van DTS verbeterde wel iets wat wederom tot enkele kansen leidde. Simone von der Linden maakte in de 74ste met een schitterend schot in de bovenhoek de 3-0. Oranje Nassau kreeg vervolgens nog een kans na een goede voorzet over de linkerkant van DTS, maar ook deze werd, welles waar met moeite, gekeerd. De aanvallen met name over rechts via een ijzersterk spellende Nikki van Wijk bleven golven op het doel van Oranje Nassau. Yvette Derks zag met een prachtige solo door het hart van de verdediging haar schot helaas op de paal belanden. Toch zou zij in de slot minuut de 4-0 op het scorebord zetten door uit een terechte strafschop te scoren.