Afbeelding
Elise Pater

Wie gunt u een kerstpakket?

Overig Deel je nieuws

In december mag kringloopwinkel ’t Spoorhuis in Ede honderd kerstpakketten weggeven. Iedereen die wil kan in de winkel iemand opgeven die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Initiatiefnemer Frank van Veldhuizen: “December kan een lastige maand zijn voor mensen die het moeilijk hebben, om wat voor reden dan ook. Ook zijn er steeds meer mensen die het financieel niet zo makkelijk hebben. Graag willen we hen een hart onder de riem steken met een kerstpakket. Een groep ondernemers wil dit graag (anoniem) sponsoren. Iedereen kan in de winkel iemand opgeven die wel zo’n pakket zou kunnen gebruiken. Jongeren uit onze kerkelijke gemeente brengen de pakketten half december rond.”

Wie overigens denkt bij kringloopwinkel ’t Spoorhuis in Ede alleen voor tweedehands spullen terecht te kunnen, heeft het mis. De riante winkel in het centrum is het middelpunt van allerlei activiteiten voor diverse doelgroepen, zoals een kinderclub, een maandelijkse maaltijd en het Bijbeluur op zondagmiddag.

Van Veldhuizen, ook leidinggevende van het jongerenwerk in de Petrakerk: “Vorig jaar hadden we ook een dergelijke actie, in kleinere vorm. We hadden een enorm gezellige avond toen we samen met de jongeren de kerstpakketten gingen bezorgen. Weggeven maakt blij, en dat merkten de jongeren ook. We hopen dit jaar nog veel meer mensen te mogen verrassen. Weet u iemand die u een kerstpakket gunt? Loop dan zeker even binnen bij ’t Spoorhuis.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
Afbeelding
Grote brand in woning Zuiderkade VIDEO
advertentie