Ilse van der Zanden speelde een sterke wedstrijd tegen Ter Leede
Ilse van der Zanden speelde een sterke wedstrijd tegen Ter Leede Sandra van Dam

DTS Ede Vrouwen doen goede zaken met overwinning op Ter Leede

3 december 2022 om 21:14 Overig Deel je nieuws

DTS heeft vandaag een knap resultaat behaald door Ter Leede met 2-0 te verslaan. In de eerste helft had DTS zeker het eerste half uur een sterke fase waarin het Ter Leede met mooie combinaties onder druk zette. In de 9de  minuut was het al raak nadat Daphne van Kruistum de diepte werd ingestuurd en haar voorzet nog net gemist zag worden door Jill Pijnappels maar daarachter stond alsnog Sofie Houba die de keepster van Ter Leede kansloos liet 1-0. Ter Leede kwam daarna iets meer uit haar schulp en werd ook dreigend, maar keepster Maaike Gerrits hield haar doel knap schoon.

De tweede helft golfde het spel op en neer en had Ter Leede een periode dat het DTS onder druk zette. Maar de verdediging met wederom knappe reddingen van Maaike Gerrits voorkwam een tegentreffer. Ook enkele doelpogingen van Ter Leede gingen maar net naast. Toch kwam DTS weer onder de druk vandaan en kreeg met name via Daphne van Kruistum enkele niet te missen kansen na prachtig voorbereidend werk van de wederom hard werkende Ilse van der Zanden. Maar dat maakte zij later in de 71ste minuut ruimschoots goed door met een geweldig schot de 2-0 op het scorebord te zetten. Ter Leede gaf niet op maar het was steeds DTS die met de omschakeling dreigend was en opnieuw Daphne van Kruistum had met een vrije doortocht naar het doel de wedstrijd op slot kunnen gooien. Haar inzet belande echter net naast.

Zo bleef het tot het eindsignaal een spannende wedstrijd die DTS dan ook uiteindelijk verdiend heeft gewonnen.