Afbeelding
Fallow

Goede zomer voor Veluwse vakantieparken

4 september 2019 om 08:44 Partnercontent

partner content

Met de herfst langzaamaan in het vooruitzicht kijken we terug op een topzomer met warme temperaturen en volle vakantieparken, met name op de Veluwe. Er is duidelijk een groeiend vertrouwen in het Nederlandse weer. De toerismesector floreert in ons land. Wij Nederlanders, die in eigen land op vakantie gaan, zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet. Op Veluwse vakantieparken is dit goed te merken. Zij draaiden wederom een topzomer. Ook de cijfers van Parkvakanties  bevestigen dit. "Er is een duidelijke piek te zien in de bezoekersaantallen van de parken op de Veluwe" aldus Laurens Taekema van Parkvakanties. Niet alleen binnenlandse toeristen weten de Veluwe te vinden, ook buitenlandse gasten zijn er als de kippen bij. Met name onze ooster- en zuiderburen checken graag in, in een omgeving vol bos, heide en spectaculaire zandvlakten.

Glamping steeds populairder
Luxe wordt steeds meer de standaard, ook op campings en vakantieparken. Dit gaat zelfs zo ver dat de eerder zo overduidelijke verschillen tussen kampeerlocaties en hotels steeds kleiner worden. Luxe en beleving staan steeds meer voorop. Hierdoor wordt er eerder gekozen voor een luxueuze villa midden in de natuur óf juist het compleet tegenovergestelde, namelijk oldschool kamperen in een tentje zonder al teveel voorzieningen bij de hand. Als gevolg hiervan verdwijnt 'de gewone camping'. De Veluwe is goed vertegenwoordigd met tal van gevarieerde vakantieparken voorzien van luxueuze faciliteiten. Ook weelderige accommodaties, waaronder heuse luxe boomhutten als vakantieverblijf, zijn een vanzelfsprekendheid. Gecombineerd met het mooie weer en het groeiende toerisme in 2018, verklaart dit mogelijk het succes van afgelopen zomer.

Geld mag rollen
De goede zomer is overigens niet enkel af te lezen van de gestegen bezettingsgraad op de vakantieparken. Ook het bestedingspatroon kent een stijgende lijn. Met name in horecagelegenheden werd flink geld uitgegeven. Eten buiten de deur, een terrasje pakken of nabij het vakantiepark een museum, pretpark of een festival bezoeken, hoort ook bij een zorgeloze vakantie. De lokale ondernemers rondom de vakantieparken op de Veluwe zijn er blij mee. Ook voor hen was het een goede zomer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie