Afbeelding
babyzwemmen

Babyzwemmen is populair

11 september 2019 om 10:34 Partnercontent

partner content

In vrijwel ieder openbaar zwembad wordt wel babyzwemmen georganiseerd. Goed voor de baby en ook vaak ontspannen voor de ouder. Waar moet je eigenlijk aan denken bij die eerste 'zwembad-ervaring'? Luiertas in de aanslag en hup naar het zwembad. Babyzwemmen is populair. Niet voor niets is er zoveel reclame voor luierbroekjes. Je kunt je zonder problemen uren in het water vermaken.  Babyzwemmen laat je kindje wennen aan water, en wat jaren later, bij het peuterzwemmen, maak je het kindje er ook al aardig watervrij mee. Het zou ook goed zijn voor de bewegingsontwikkeling. Laat het kind stap voor stap aan het water wennen, het moet even zijn angst overwinnen. Belangrijkste is dat het er plezier aan beleeft. 

Een kwartier tot een half uur babyzwemmen is genoeg
Volgens ervaringsdeskundigen moet je als jonge ouder niet denken dat je uren in het zwembad kunt liggen met je baby. Na een kwartier hebben de jongsten het wel gezien. Dat geven ze natuurlijk niet zelf aan, tenzij ze echt gaan huilen. Je moet dat als ouder goed inschatten. Die kleintjes krijgen het al snel koud, dan gaan ze bibberen of krijgen blauwe lipjes. Dus na dat kwartier lekker in een warme handdoek wikkelen.  Vaak wordt aangeraden pas aan babyzwemmen te beginnen als het kleintje drie maanden is. Dan kunnen ze zich al wat beter op temperatuur houden. Ook de weerstand is dan groter. Maximaal een half in het water is genoeg. 
 

Minder chloor en warmer water
Het zwemmen met baby's gebeurt in warmer water dan in het grote bad. In ieder geval warmer dan de normale 27 of 28 graden. Vaak is het water wel 32 graden.  Waar ook rekening mee gehouden wordt is de hoeveelheid chloor in het water. Vaak zijn er andere systemen ingezet om het water schoon te houden en kan er minder chloor in. Wel zo fijn voor je baby.  Is het kindje ouder, als peuter, dan draag je het niet in het water, maar heeft het zwembandjes om. Dat is verplicht. 
 

Neem in je tas een makkelijk kledingsetje mee
Er zijn vaak speciale mogelijkheden voor het omkleden voor moeders of vaders met baby's. Het is aan te raden eerst je kindje meteen na het zwemmen in de kleertjes te hijsen. Ook weer in verband met de temperatuur. Neem in je leren tas een lekker makkelijk aan te trekken kledingsetje mee en een extra handdoek.  Wat je ook mee kunt nemen in je leren tas dames is een flesje of pakje drinken voor na het zwemmen. Je kindje heeft
echt behoefte aan extra vocht na een inspanning als deze. Ook al duurde het in jouw beleving maar kort.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie