Afbeelding
Kilometerregistratie-trackjack

Moet ik een kilometerregistratie bijhouden?

6 november 2019 om 15:59 Partnercontent

Heeft u een auto van de zaak en wilt u bijtelling voorkomen? Dan is het noodzakelijk om een kilometerregistratie bij te houden voor de Belastingdienst. Met een kilometerregistratie kunt u aantonen dat u op jaarbasis niet meer dan 500 kilometer privé heeft gereden. Indien u dit niet aan kunt tonen of meer dan 500 privékilometers heeft gereden met de auto van de zaak, dan komt u in aanmerking voor bijtelling.

Wat is bijtelling?
Bijtelling is van toepassing op berijders met een auto van de zaak die per jaar meer dan 500 kilometer privé rijden. Het zijn de fiscale kosten voor het privégebruik van een auto van de zaak. De bijtelling is een percentage van de cataloguswaarde van de auto. In 2019 geldt een percentage van vier procent bijtelling voor elektrische voertuigen met een cataloguswaarde tot 50.000 euro. In 2020 stijgt dit percentage naar acht procent van de catalogusprijs indien die niet meer van €45.000 bedraagt. Is de catalogusprijs meer dan €45.000, dan geldt een bijtelling van acht procent over de eerste €45.000 en alles daarboven 22 procent. Voor alle brandstofauto's geldt de bijtelling van 22 procent over de cataloguswaarde van het voertuig.

Hoe ziet een sluitende kilometerregistratie er uit?
Het bijhouden van een kilometerregistratie dient als bewijs om bijtelling te voorkomen. Door middel van een kilometerregistratie met GPS tracker worden automatisch alle ritten geregistreerd, zodat u handmatig niets meer bij hoeft te houden. In een sluitende kilometerregistratie moeten per rit de volgende gegevens worden opgenomen: 

  • Datum
  • Het merk en type van de auto
  • Begin- en eindstand van de kilometerteller
  • Plaats van vertrek
  • Plaats van bestemming
  • Karakter van de rit (zakelijk of privé)
  • De gereden route als van de gebruikelijke wordt afgeweken. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij wegafsluitingen, omleidingen, files etc.

Kies voor TrackJack
Voor het bijhouden van een sluitende kilometerregistratie adviseren wij gebruik te maken van het gps kilometerregistratiesysteem van TrackJack. Daarmee worden alle ritgegevens automatisch bijgehouden door middel van een "kastje" in de auto voor slechts € 5,75 per maand. U kunt zelf aangeven binnen welk tijdsbestek zakelijke en privéritten worden gereden zodat ook het karakter automatisch bij een rit wordt vermeld. Het rittenregistratiesysteem van TrackJack is voorzien van een Keurmerk van de Stichting Keurmerk Ritregistratiesystemen zodat u er zeker van bent dat de administratie juist wordt bijgehouden en voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

U kunt van TrackJack verwachten:

  • Dat de GPS-oplossingen zeer betaalbaar zijn, zowel in aanschaf als gebruik. Zo heeft u al een gps rittenregistratie voor € 5,75 per maand.
  • Dat u altijd vooraf weet waar u aan toe bent, geen verborgen kosten of addertjes onder het gras.
  • Dat u nooit vast zit aan langlopende contracten of abonnementen.
  • Dat u contact heeft met het merk zelf: TrackJack is ontwikkelaar van de hard- en software.
  • Dat u gebruik maakt van een gebruiksvriendelijk online account en smartphone app.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie