Afbeelding
Verduurzaam je huis

Vier manieren om de waarde van je woning te verhogen

15 november 2019 om 11:59 Partnercontent

Sta je op het punt om je huis te verkopen of vind je het belangrijk om te investeren in je woning? Dan zijn er genoeg manieren waarop jij de waarde van je huis kunt verhogen. Met behulp van een aantal grote en kleine aanpassingen, ben jij in staat om je woning met een hogere waarde op de markt te zetten.

1. Vergroot het woonoppervlak
Des te groter je woning, des te meer hij waard zal zijn. Daarom loont het om je huis uit te bouwen, bijvoorbeeld door een extra serre toe te voegen. Je bovenverdiepingen maak je groter met behulp van één of meerdere dakkapellen, zodat je direct ruimere slaapkamers creëert. Let bij het plaatsen van een dakkapel op de prijzen: je wilt namelijk dat de uitbreiding ook loont. Des te groter de dakkapel, des te hoger de prijs. Soms is een klein exemplaar al voldoende om jouw bovenverdieping wat grootser aan te laten voelen.

2. Verduurzaam je huis
Het energielabel van je woning is steeds belangrijker, vooral wanneer je het wilt verkopen. Daarom is het verstandig om je huis wat duurzamer te maken. Dit doe je al door enkel glas te vervangen door dubbel glas en door isolatiemateriaal in je spouwmuren te plaatsen. Denk ook aan je cv-ketel. Is deze aan vervanging toe? Koop dan een hr-ketel die aanzienlijk minder energie verbruikt. Je plukt er meteen de vruchten van, want deze maatregelen verlagen direct je maandelijkse energierekening.

3. Investeer in technologie
Het huis van de toekomst is voorzien van de beste technologische snufjes. Je weet potentiële kopers meteen te verbazen wanneer jij een op afstand bestuurbare thermostaat in huis hebt. Ook moderne inbraakbeveiliging verhoogt de waarde van je woning, net als verlichting met spraakbesturing. Een deurbel met een camerafunctie hoort ook bij een slim huis.

4. Renoveer je keuken en badkamer
Keukens en badkamers gaan er na verloop van tijd gedateerd uitzien. Daarbij komt dat de techniek constant verandert, waardoor je oude keukenapparatuur misschien niet meer aan de huidige standaarden voldoet. Kies er dus voor om je keuken en badkamer te renoveren. Dit zijn de twee ruimtes die jouw woning onderscheiden. Wees dus niet bang om te investeren in luxe materialen, al is het belangrijk om geen trendgevoelige keuzes te maken. Houd het simpel en modern en zorg voor een goede afwerking.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie