Afbeelding
Kado met betekenis

Geef iemand een kado met betekenis tijdens Valentijnsdag

28 januari 2020 om 14:27 Partnercontent

Het jaar 2019 zit er weer op en in december hebben we de feestdagen (gelukkig) achter de rug. Van Sinterklaas tot aan Kerst en van Thanksgiving tot aan Black Friday. De maand december is tegenwoordig knotsgek en zorgt ervoor dat jij constant met nieuwe cadeau ideeen moet komen. Gelukkig voor de postbezorgers zitten deze dagen er nu op en zijn ze in rustiger vaarwater terecht gekomen.

In het nieuwe jaar is de eerst 'feestdag' Valentijnsdag. Hoewel dit ondertussen een gigantisch commerciele dag is, is het voor veel mensen nog steeds de dag om de liefde te verklaren aan iemand. Dit is jouw dag en die laat je je niet afpakken. Tijd voor een origineel cadeau zou je zeggen. Maar, heb je na die december maand nog wel genoeg inspiratie?

Want, wat geef je iemand die alles al gekregen heeft, of het anders heeft besteld met black friday? Juist, iets met een betekenis die verder gaat dan het materiële. Zeg voor nu dus even gedag tegen die commerciele cadeaus!

Geef een boom kado
We werden het afgelopen jaar weer overspoeld met nieuwsberichten over gigantische bosbranden, waarbij hele stukken tropisch regenwoud en bossen in Australië in vlammen op gingen. Dat terwijl we bomen harder nodig hebben dan ooit, willen we ooit nog van al die CO2 in de lucht afkomen.

Geef daarom eens boom cadeau: er zijn meerdere websites waar je een boom kunt laten planten in ruil voor een (digitaal) certificaat dat je cadeau kunt doen. Soms kun je zelfs de boom blijven volgen, van aangeplant stekje tot volgroeide woudreus.

Zo doe je uit naam van iemand anders iets goeds voor de planeet. Leuk om te geven en om te krijgen, ook voor de toekomst.

Help iemand lekkerder in zijn vel / Iets voor het huisdier ?
Misschien heb je een goede vriend of vriendin die een moeilijke periode doormaakt. Bach bloesem therapie is een natuurlijke benadering die kan helpen bij de bewustwording en verwerking van emoties.

Kies die Bachbloesems waarvan je vindt dat ze aansluiten bij de ontvanger van het cadeau, en laat hier een mix van maken. Zo geef je iemand een persoonlijk samengesteld hart onder de riem in een moeilijke periode. Het laat zien dat je meeleeft en luistert. Mooi toch?

Een dromenpopje of -vanger
Wat is er een mooier cadeau dan fijne dromen en een goede nachtrust? Dat is wat een dromenvanger of dromenpopje symboliseert.

Een dromenvanger bestaat uit een of meerdere cirkels, waartussen met fijne draden een web is gespannen. Indianen gebruiken het al eeuwenlang om boze dromen te vangen: die blijven kleven aan de draden, terwijl mooie dromen wel worden doorgelaten. Zo zuiver je dus je nachtrust van vervelende dromen en kun je lekker slapen.

Een dromenpopje heeft hetzelfde doel. In plaats van boze dromen actief te filteren, vertel je het popetje voordat je gaat slapen al je zorgen. Zo neem je die niet mee je droom in, met als resultaat dat je meer ontspannen slaapt en niet geplaagd wordt door de zorgen van overdag.

Edelsteen met een boodschap
Edelstenen worden wel vaker cadeau gegeven, meestal verwerkt in een sieraad. Dat is niet het soort edelsteen cadeau waar we het hier over hebben. Deze optie hoeft lang niet zoveel geld te kosten.

Ook in de symbolische betekenis van edelstenen zit een schat aan waarde. Die waarde is niet financieel, en niet in getallen uit te drukken. Zoek bijvoorbeeld een edelsteen die voor jou de band met de ontvanger symboliseert. Of een steen met een betekenis die echt past bij hoe jij diegene ziet. Ook hiermee laat je zien dat je luistert en de persoon om wie het gaat echt waardeert om wie hij of zij is.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie