Afbeelding
Bitcoin

Particuliere beleggers kiezen voor Bitcoin tijdens Corona crisis

23 maart 2020 om 14:33 Partnercontent

Het Corona virus houdt op dit moment een groot deel van de wereld in zijn greep. Ook in Nederland zijn we er veel mee bezig. Uiteraard heeft ook het virus ook een invloed op de cryptomarkt, echter gebeurt dit op een andere manier dan je zou denken. We zien namelijk dat er juist veel beleggers zijn die kiezen voor Bitcoin op dit moment. Tijd om je hier meer over te laten zien!

Wat is er aan de hand?
Diverse soorten overheidsinstellingen verkopen bitcoin (BTC) samen met aandelen als deel van de coronavirus-gedreven globale sell-off. Echter zien we dat de normale beleggers toch niet bang zijn om te investeren in Bitcoin op dit moment. Terwijl de prijsschermen nog steeds rood zijn op dit moment, is de handel op veel handelsplatformen levendig. "We hebben in maart al meer volume gedaan dan alle eerder gecumuleerde volumes," zei River Financial CEO Alex Leishman, hoofd van een bitcoin exchange in San Francisco die drie maanden geleden van start ging. "Ongeveer 20 procent van al onze klanten hebben zich deze maand aangemeld. We zien een recordbelangstelling van beginnende bitcoin-kopers"". De broker River Financial is relatief klein, met iets minder dan 10.000 actieve gebruikersaccounts, maar deze volumepiek lijkt terug te komen op nagenoeg alle markten van dit moment. Gemini's hoofd van de communicatie, Carolyn Vadino, bevestigde dat er veel activiteit te zien was tijdens het weekend:  "In deze tijd van marktonzekerheid verwachten we nog steeds hogere volumes dan normaal," zei Vadino.

Onevenwichtigheid op de markt
We zien dat bedrijven met leningen met een zware hefboomwerking in de golf van institutionele beleggers hebben meegespeeld. Toch kopen veel beleggers bitcoin zo agressief op, dat het de hele markt aan het opkopen is op dit moment. Een van de beleggers meldt het volgende: "Ik hoop dat dit niet zo lang blijft, want het zou schadelijk kunnen zijn voor de markt. We hebben allemaal een soort van volume nodig om te overleven," zei hij. Kortom, als meer mensen kopen dan dat ze verkopen, verhandelen of gebruik maken van een hefboom, zal het voor liquiditeitsverschaffers lastig zijn om te profiteren van arbitrage. Dit zou de beurzen onder druk zetten om nieuwe kredietverstrekkers. Het zou de kredietverstrekkers zelf kunnen dwingen om andere strategieën uit te proberen. Niemand weet hoe dat zou uitpakken als het over meerdere maanden zou gebeuren.

Volatiliteit is groot op dit moment
Beurzen zoals BitMex werden vorige week kortstondig overbelast tijdens een periode van dramatische volatiliteit. Hierbij stonden ze voor een uur lang stil. Volgens het analytische bedrijf Skew hebben BitMex en OKEx alleen al op donderdag 12 maart bijna $10 miljard aan bitcoin futures transacties gefaciliteerd. Volgende de Directeur Lennix Lai van de Financiële Markten OKEx was het nog geen tijd om een onderbreker in te voeren. Dit is een hulpmiddel wat automatisch de handel op het platform stopt als de snel dalende prijzen het systeem plat leggen. "Als één grote beurs een stroomonderbreker heeft terwijl de anderen blijven handelen, zou de verkoopdruk eenvoudigweg naar een andere beurs overdragen," zei Lai.

Het is dus duidelijk dat de Bitcoin handel er op dit moment anders uitziet dan de normale aandelen, hier zien we een veel grotere sell off van de normale beleggers. Als winst wilt halen uit de huidige volatiliteit is het mogelijk om een Bitcoin robot zoals Bitcoin trader te gebruiken. Deze systemen kunnen aan de hand van  speciale algoritmes laag inkopen en hoger verkopen, ook in een neergaande markt. Een ding is zeker: de cryptomarkt staat door het Corona virus echt bijzondere tijden tegemoet!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie