Afbeelding
Zomer in eigen tuin

Alvast badgoed kopen voor de zomer in eigen tuin?

26 juni 2020 om 07:48 Partnercontent

De helft van de Nederlanders heeft aangegeven niet op vakantie te gaan. Onze landgenoten mijden het buitenland bij voorkeur, voornamelijk vanwege onzekerheid over de coronamaatregelen en de kans op besmetting in het buitenland. Dat veel reisverzekeringen geen dekking bieden in veel van de omstandigheden, helpt uiteraard ook niet mee. Ben je van plan om een vakantie in eigen land te boeken? Dan moet je haast maken, want de populairste bestemmingen op de Veluwe en in Zeeland zijn al besproken. 42% van de mensen die wél op vakantie gaat, doet dat namelijk in eigen land. Verhuurders en beheerders moeten steeds vaker nee verkopen, simpelweg omdat alle plekken of huisjes al besproken zijn.

Als we gaan, dan gaan we met de auto

Mensen die wel op vakantie gaan, kiezen ervoor om met de auto te gaan indien mogelijk. Daar zijn twee redenen voor. Allereerst is op een kluitje in een vliegtuig zitten op dit moment echt geen aantrekkelijke gedachte met corona in het achterhoofd. Daarnaast willen de reizigers de mogelijkheid hebben om op elk gewenst moment terug te kunnen reizen. Bijvoorbeeld wanneer een van reisgenoten ziek wordt of wanneer er ineens veel meer coronabesmettingen opduiken in het vakantiegebied.

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat Nederlanders zich wel zorgen maken over het aantal vakantiegangers dat vanuit het buitenland naar Nederland komt. Voor een groep Nederlanders is dit overigens ook een directe reden om vakantieparken en campings te mijden en juist te kiezen voor een vakantie in eigen achtertuin. Geen risico, geen onzekerheden en weinig kosten.

Op vakantie in je eigen achtertuin?

Kun of wil je geen vakantie boeken? Dan is een vakantie in je eigen achtertuin een prima optie. Wil je de vakantieperiode graag gebruiken om lekker te ontspannen, dan is dit het moment om alvast de voorbereidingen te doen. Kijk alvast of het zwembad nog helemaal in orde is, werk de laatste klusjes af zodat je dit straks niet meer hoeft te doen en kijk alvast wat je precies nodig hebt voor die zomerdagen achter je eigen huis. Moet je nog badgoed kopen of is een extra koelkast onder de overkapping wel wenselijk om het net wat makkelijker te maken tijdens de hete Nederlandse zomerdagen? Regel het nu alvast zodat je in de zomervakantie gewoon kunt doen waar je wél zin in hebt. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie