Afbeelding
Foto door form PxHere

Niet vooruit te branden? Door deze vijf tips krijg je meer energie

3 juli 2020 om 07:41 Partnercontent

Heb je weinig energie en lijkt het erop dat koffie je enige redmiddel is? Dan wordt het tijd om de zaken anders aan te pakken. Onderstaande tips helpen je om bakken energie te krijgen.  

1. Gezond eten 

Wanneer je moe bent heb je totaal geen zin in eten koken. Je gaat daardoor meer fast food eten en je hebt meer zin in zoetigheid en suiker. Dat komt omdat suiker je heel eventjes helpt om je energie op te krikken, maar lang werkt het niet. Door gezonde snacks te kiezen en een gezonde maaltijd ’s avonds te nuttigen krijg je voedingsstoffen binnen die je veel langer energie geven. 

2. Kom in beweging 

Hoe verleidelijk het ook is kan zijn, plof ’s avonds niet meteen op de bank neer. Het is beter voor je gezondheid om een wandeling met je fjallraven rugzak te maken of een les spinning te volgen. Heb je de mogelijkheid om ’s ochtends te sporten grijp die kans dan, want door in de ochtend te bewegen krijg je vroeg op de dag meer energie. Daar heb je de rest van de dag profijt van. 

3. Drink water

Bij inzinkmomenten is het al snel een gewoonte om een kopje koffie te zetten, maar doe dit niet. Door cafeïne droog je uit en een uitgedroogd lichaam maakt moe. De kunst is om genoeg water te drinken. Minimaal 1,5 liter. Ben jij niet zo’n waterdrinker? Voeg dan een schijfje citroen of een beetje ranja toe.  

4. Frisse neus

Laat je niet weerhouden door slecht weer, maar pak je fallraven kanken en maak een ommetje.  Een wandeling zorgt voor een leeg hoofd en levert je tal van nieuwe ideeën op. Bovendien kan het helpen om alles in je hoofd op een rijtje te zetten. Zeker wanneer je je zorgen maakt is een wandeling met je fjallraven de ideale manier om te ontspannen. 

5. Ga dansen 

Fitnessoefeningen en pilates zijn goed voor je gezondheid, maar weet je waar je pas echt energie van krijgt? Door te dansen op energieke nummer! Swing de pan uit met up tempo liedjes. Het maakt je vrolijk. Je krijgt zin om weer te gaan knallen.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie