Afbeelding
Foto door form PxHere

Meeste mensen kiezen een natura zorgverzekering

1 december 2020 om 08:21 Partnercontent

Ben je op zoek naar de beste zorgverzekering 2021, dan moet je eerst en vooral beslissen of je een natura- of een restitutieverzekering wil afsluiten. Nu is het zo dat steeds meer Nederlanders voor een naturapolis kiezen. Waarom is deze optie eigenlijk zo populair?

Verschil natura- en restitutieverzekering

Eerst en vooral moet je natuurlijk goed het verschil tussen beide verzekeringen begrijpen. Bij een naturapolis heeft de zorgverzekeraar afspraken gemaakt met bepaalde zorgverleners. Kies je voor één van deze gecontracteerde hulpverleners, dan krijg je het volledige bedrag meteen vergoed. Een restitutieverzekering daarentegen laat je toe zelf een zorgverlener uit te kiezen. Meestal moet je zelf de consultatie voorschieten en betaalt de verzekeraar je daarna terug.

De werking van een naturapolis

Bij een naturaverzekering heb je dus geen vrije zorgkeuze. De zorgverzekeraar dekt de kosten alleen als je voor bepaalde zorgverleners kiest. Kies je voor een hulpverlener waar je verzekeraar geen afspraken mee gemaakt heeft, dan worden niet alle kosten vergoed. Je zorgverzekering zal in dit geval een deel van de factuur voor zich nemen. Het overige deel, meestal ongeveer 20% van het totaal, moet je zelf betalen. Kies je voor een naturaverzekering, dan is het dus belangrijk dat je exact weet met welke zorgverleners de verzekering een contract heeft opgesteld. Het is wel goed om te weten dat de contracten niet voor spoedhulp gelden. Bij noodgevallen kan je dus bij eender welk ziekenhuis terecht!

Voordelen van een naturaverzekering

De naturapolis is, in vergelijking met een restitutieverzekering, een goedkope zorgverzekering. Dit is ook de reden waarom veel studenten deze zorgverzekering kiezen. Een studenten zorgverzekering is vaak een goedkope basisverzekering. Omdat de verzekeraar voordelige prijsafspraken met bepaalde zorgverleners heeft gemaakt, betaal je ]een lage premie. Bovendien zorgen de verschillende contracten ervoor dat je op uitstekende én snelle zorgverlening kan rekenen. De zorgverleners willen het vertrouwen van de verzekeraar niet schaden en zorgen dan ook voor een optimale service. Tenslotte moet je geen rekeningen zelf betalen of voorschieten. Waar je bij een restitutiepolis vaak moet wachten op de terugbetaling, stuurt een gecontracteerde zorgverlener de rekening meteen naar de zorgverzekeraar. Je hoeft zelf dus niets te betalen en hebt achteraf helemaal geen zorgen!

Ga je zorgverzekeringen vergelijken 2021, geef dan duidelijk aan welke soort je verkiest. De naturapolis zal steeds de goedkoopste optie zijn. Kijk wel goed na welke zorgverleners in het plan van de verzekeraar zijn opgenomen, zodat je zeker genoeg medische zorgposten bij je in de buurt hebt!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie