Afbeelding
Foto door form PxHere

Je woonkamer een opknapbeurt geven: 3x essentials

17 december 2020 om 13:24 Partnercontent

De winter is aantocht, dus tijd om het binnen weer gezellig te maken! Een nieuwe bank, een andere kleur op de muur of nieuwe rolgordijnen voor je ramen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! Ben jij ook van plan om je woonkamer een opknapbeurt te geven dit najaar, maar kun je wel wat tips & tricks gebruiken? Met deze 3 essentials geef je jouw woonkamer makkelijk en snel een opknapbeurt.

1: woonkamer herindelen

Heel makkelijk én het kost je niks! Verplaats je meubels en kijk of jij je woonkamer kunt herindelen. Verwissel de zithoek met de eethoek of de bank met de televisie. Staat jouw bank altijd tegen de muur? Verschuif hem een stukje de kamer in of zet hem voor het raam. Ook kun je de eettafel een kwartslag draaien of je die leuke vakken kast roomdivider gebruiken.

Tip: vind je het lastig om een nieuwe indeling van je woonkamer te maken? Gebruik een online programma voor het tekenen van een plattegrond. Teken je meubels in op schaal en kijk welke indeling het beste past in jouw woonkamer. Vergeet de kleine meubels niet in te tekenen, want meerder kleine meubels kunnen er uiteindelijk voor zorgen dat het nog best vol kan staan.

2: Raamdecoratie

Ben je jouw gordijnen voor het raam zat en wil je graag iets anders? Ga voor sfeervolle houten jaloezieën op maat. Het hout geeft een warme en natuurlijke look aan je interieur en doordat je de lamellen in verschillende standen kunt bewegen creëer je de ultieme lichtinval in huis. Houten jaloezieën zijn er in verschillende kleuren, houtsoorten en merken. Je kunt ze volledig zelf samenstellen zodat ze perfect op maat passen in jouw nieuwe woonkamer. Zo kun je kiezen voor jaloezieën van het merk Luxaflex of een voordeliger huismerk.

3: Een nieuwe kleur op de muur & accessoires

Even geen budget voor nieuwe meubels? Verf je muur in een andere kleur! Hierdoor geef je jouw woonkamer direct een nieuwe look. Altijd rustige witte muren gehad? Kies dan bijvoorbeeld voor een lichte grijs of beige teint. Hierdoor hoef je niet te kiezen voor een opvallende kleur, maar is het toch even nét wat anders.

Maak je woonkamer daarnaast af met nieuwe accessoires. Geef je salontafel een nieuwe winter look, door een dienblad met verschillende kaarsen erop te plaatsen. Zo krijgt je woonkamer gelijk meer sfeer en warmte. Of kies juist voor meer kleur in je interieur. Dit kun je heel eenvoudig doen met nieuwe kussentjes voor op de bank, een nieuw plaid of een kleurrijk droogboeket.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie