Afbeelding
Foto door marcello migliosi form PxHere

Zo creëer je uniformiteit en teamgevoel onder je medewerkers

13 januari 2021 om 09:10 Partnercontent

Als werkgever ben je continu bezig met het verbeteren van de werkomstandigheden en productiviteit van je medewerkers. Wanneer zij zich goed voelen, zijn ze immers op hun best, zowel thuis als op het werk. Maar wat zijn nu de manieren waarop je ervoor zorgt dat je medewerkers zich onderdeel voelen van een groter geheel? Daarover geven we je graag wat tips in dit artikel.

Smeed stevige banden

Over teamuitjes hoeven we je vast niks te vertellen. Het is al lang bewezen dat collega’s elkaar veel beter leren kennen en naderhand veel beter samenwerken wanneer ze samen op een uitje zijn geweest. Dat kan heel uitgebreid zijn, zoals samen op stedentrip, maar een simpele barbecue bij de zaak werkt ook prima.

Waar het om gaat is dat jij als werkgever het teamgevoel faciliteert. Niet alleen met uitjes, maar ook door de manier waarop er gewerkt wordt binnen je bedrijf. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de werkplek schoon te houden, zorgt bijvoorbeeld voor overleg en dat men elkaar scherp houdt. Zo smeed je stevige banden tussen je medewerkers.

Een kleine tip die zeker werkt: mutsen kopen met je bedrijfslogo, zodat al je medewerkers tijdens de koude dagen van het jaar een uniforme uitstraling hebben. Voor iedereen die buiten werkt ziet dat er extra professioneel uit richting klanten en leveranciers. Maar ook wanneer de mutsen buiten werktijd worden gedragen, hebben ze effect. Het laat een mate van trots zien op het bedrijf waar ze werken en het zorgt ook nog eens voor gratis reclame. En dat allemaal voor de prijs van slechts een aantal mutsen die je gratis uitdeelt aan je medewerkers!

Hetzelfde uniform zorgt voor teamgevoel

Politiemensen staan als één blok achter hun beroepsgenoten. Motorrijders groeten elkaar onderweg. Voetbalfans verbroederen dankzij teamkleuren. Kortom: een gezamenlijk uniform werkt, want mensen willen graag ergens bij horen. Ook al heeft jouw bedrijf geen werkkleding die iedereen verplicht is om te dragen, je kunt er toch voor zorgen dat de mensen iets vergelijkbaars dragen.

Dankzij 2020 zijn we allemaal gewend aan het dragen van mondkapjes. Waarom faciliteer je die niet als werkgever? Zo hoeven mensen er zelf niet aan te denken en hebben zij ook niet het gevoel dat zij door de werkgever op kosten worden gejaagd. Het voordeel van mondkapjes kopen met het logo van je bedrijf is dat je medewerkers niet alleen goed worden beschermd, maar ook nog eens uniformiteit uitdragen. Zij zijn duidelijk herkenbaar als medewerker van het bedrijf. Een win/win-situatie!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie