Afbeelding
Fruitbomen

Welke fruitboom past er in een kleine tuin?

16 februari 2021 om 12:44 Partnercontent

Steeds meer mensen wonen in de stad en daar is een tuin doorgaans een stuk kleiner dan op het platteland. Geen nood, want zelfs in de allerkleinste stadstuin of op een balkon kun je een fruitboom plaatsen. Uiteraard moet je je aan de beperkte ruimte aanpassen, maar een stedelijke omgeving brengt ook wat voordelen met zich mee.

In de stad is het bijvoorbeeld altijd enkele graden warmer dan op het platteland. De fruitbloesems lopen er dus minder risico op vorstschade. Zeker als het fruit tussen muren staat en goed tegen koude wind beschermd is. In de stad kun je dus vorstgevoelige soorten planten of een exotischere fruitsoort uitproberen, zoals een perzik of abrikoos.

Welke boomvorm kan je kiezen?

Een hoogstamboom wordt inderdaad te groot voor een stadstuin. Maar een leiboom past wel. Zelfs in de kleinste tuin is ruimte voor een leifruitboom. Ze staan op een lage stam, zodat het fruit op plukhoogte groeit. Zet je ze tegen een muur of schutting, dan profiteert de boom van de warmte die de muur uitstraalt. Het fruit rijpt zo eerder.

Hebben fruitbomen veel zon nodig?

Hoe meer zon, hoe beter het fruit kan rijpen. De zon maakt de vruchten zoet. Fruit dat veel zon krijgt smaakt beter. Op een warme, zonnige plek lukt het zelfs om abrikozen, amandel, perzik of nectarines te kweken. Het is hierbij wel belangrijk om rugdekking van een zuidmuur of schutting te geven. Appels en peren rijpen wel goed met minder zon. Knip eventueel wat blad weg, zodat de vruchten zo veel mogelijk zonlicht krijgen.

Onze fruitbomen en andere bomen worden al jarenlang zelf geënt

Al sinds 1995 kweken wij met veel passie de mooiste bomen van hoge kwaliteit. Door onze passie voor fruitbomen, die wij zelf enten, is ook het fruit van de bomen van zeer hoge kwaliteit. Dat is wat ons bedrijf kenmerkt: kwaliteit én passie. Deze passie zie je dan ook terug in onze bomenpracht en proef je terug in het heerlijke fruit dat onze gepassioneerde experts al jarenlang enten. Natuurlijk zorgen zij er ook voor dat onze meerstammige bomen er schitterend uitzien en van uitstekende kwaliteit zijn.

Kom gezellig langs om inspiratie op te doen of advies te krijgen over bomen in jouw tuin. De boomkwekerij is geopend van maandag t/m zaterdag. Onze boomspecialisten staan voor je klaar om je te helpen! Klik hier voor de website

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie