Afbeelding
Foto door form PxHere

De beste aanbieding voor je private lease occasion

8 juli 2021 om 07:30 Partnercontent

Private lease is een manier van autorijden die erg populair wordt. Bijna iedereen met een vast werk contract rijd in een lease auto, maar ook steeds meer mensen leasen hun privé auto. Je hebt de voordelen van huren, terwijl je kan genieten van je geliefde auto zonder je zorgen te maken over veel extra kosten.

Maar als je je auto wil private leasen, wil je uiteraard niet te veel betalen. Met alle nieuwe aanbieders op de markt wordt het vinden van een goede aanbieding erg moeilijk. Als je een goede aanbieding zoekt voor je private lease contract, ben je hier aan het goede adres. Je leest namelijk alles wat je moet weten over private lease en aanbiedingen in dit artikel.

Wat is private lease?

Misschien is de term zakelijk leasen bekender als private lease. Echter is het concept hetzelfde. Leasen is een vorm van huren. Hierbij ben je niet de eigenaar van de auto, maar mag je er wel gewoon in rijden. Aan het eind van het contract kan je twee kanten op. Bij het ene contract lever je de auto aan het eind weer in. Je hebt echter ook contracten waarbij de auto wel van je wordt aan het eind. Het ligt er dus maar net aan hoe je contract eruit ziet.

Leasen is erg populair omdat een auto bezitten veel kosten met zich mee brengt. verzekeringen, onderhoud, belasting en benzine. Veel mensen weten dan ook niet hoeveel ze maandelijks aan hun auto kwijt zijn. Bij een lease contract betaal je een bepaald bedrag per maand. Het enige wat je nog maar hoeft te betalen is de benzine, diesel of in sommige gevallen elektra. Maar ook op leasecontracten zitten soms mooie aanbiedingen. Lees meer hierover in de rest van het artikel.

Aanbiedingen op leasecontracten

Zoals je net al kon lezen kost een auto veel geld. Voor sommige mensen kost een auto met een lease contract een vast hoog bedrag per maand. Dat je dit kan betalen is uiteraard mooi, maar besparen is helemaal zo’n slecht idee nog niet.

Daarom zijn er nu ook steeds meer aanbieders die lagere kosten hebben voor hun lease contracten. Al helemaal op occasion lease contracten. Hiermee bespaar je soms tot wel honderden euro’s per jaar en je geeft een auto gelijk een nieuw leven. Niet alleen dat is mooi, maar aan leasen zitten ook veel voordelen.

Voordelen van leasen

Aan bijna alles zitten voordelen. Zo ook aan private leasen. Niet alleen weet je precies hoeveel je uitgeeft aan je auto, maar je hoeft ook niet in één keer een hele auto af te tikken. Dat is uiteraard voor veel mensen een groot punt waarom ze geen auto kunnen of willen aanschaffen. Een auto alleen is nu eenmaal duur.

Maar naast deze mooie punten heb je ook geen hoge onverwachte kosten. Stel je auto heeft schade, dan kan je dit in veel gevallen aangeven en hoef je niks zelf te betalen. Tevens maakt leasen het rijden van je droomauto mogelijk. Een Tesla is duur, maar met een lease contract komt de kans om een Tesla te rijden al een stuk dichterbij.

Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken of je de auto wel kwijt raakt als je hem kwijt wil. Je rijd de auto zo lang het contract geld. Daarna lever je hem gewoon weer in waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het verkopen van je oude auto. Minder stress en meer rijplezier.

Nadelen van een private lease contract

Aan alle mooie dingen zit een minder mooie kant. Als je kiest voor private lease is het belangrijk dat je wel naar de nadelen kijkt. Ze kunnen namelijk effect hebben op een aantal dingen in je leven. Helemaal als je jong bent en nog geen eigen huis hebt.

Als je een private lease contract hebt afgesloten en je wil een hypotheek aanvragen, kan het zijn dat je hypotheek lager is dan verwacht. Je private lease contract heeft hier namelijk veel effect op. Het wordt opgeteld bij je vaste lasten waardoor het dus zomaar kan zijn dat je je favoriete huis misloopt.

Tevens zit er een leeftijdsgrens aan het mogen afleggen van een private leasecontract. Deze grens ligt op de 78 jaar. Dit klinkt als een klein nadeel, maar als je op oudere leeftijd bent en je leasecontract loopt net te laat af, dan kan je in de problemen komen met vervoer. Even goed naar kijken dus.

Zoals je kan zien zitten er niet veel nadelen aan een private leasecontract. Echter zijn het wel belangrijke punten waar je goed rekening mee moet houden. Een private leasecontract is over het algemeen erg positief en je hebt een duidelijk overzicht van je maandelijkse kosten wat erg goed is om te hebben. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie