Afbeelding
Scooterverzekering

Bespaar direct op jouw scooterverzekering

28 juli 2021 om 16:26 Partnercontent

Een scooter kopen is stap één, een scooter verzekeren stap twee. Hoeveel je exact kwijt bent aan een verzekering is niet 1-2-3 te beantwoorden en hangt af van verschillende factoren: bouwjaar, soort verzekering, leeftijd, regio en schadevrije jaren. Eén ding is wél zeker: scooterverzekeringen vergelijken loont!

Brommers en scooters blijven onverminderd populair in Nederland. Scooterdealers noteren jaar in jaar uit een plus in de verkoopcijfers.  In juni 2021 bedroeg het aantal verkochte scooters 2.428, 17% meer dan een jaar eerder. Geen wonder: een scooter geeft vrijheid, is wendbaar en is gemakkelijk te parkeren. Ideaal voor gebruik in een stad en voor middellange afstanden. Bijvoorbeeld voor vervoer van huis naar werk en andersom. De scooter is de gulden middenweg tussen auto en fiets. Ellenlange files blijven je bespaard en je hebt geen natte rug meer van het suf trappen, je komt helemaal fris en fruitig op je werk aan. Gebruikers zijn vol lof. Maar een ongeluk zit ook op twee wielen in een klein hoekje. Zorg dat je goed verzekerd bent, niet voor verrassingen komt te staan en onbezorgd kunt blijven toeren. 

Je scooter verzekeren in een handomdraai tegen een scherpe prijs? Dat kan! Online. Op elk gewenst moment van de dag kun je rustig een vergelijking maken tussen verschillende aanbieders. Let wel op de voorwaarden. Zorg dat je geen appels met peren vergelijkt. Leg alle opties naast elkaar en kijk goed naar je persoonlijke situatie en de dagwaarde van je scooter. Een WA-verzekering is sowieso verplicht. Het betekent dat je in ieder geval verzekerd bent voor het toebrengen van schade aan derden. Je kunt deze verzekering uitbreiden met een WA plus casco of een Allriskverzekering. Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, vandalisme en alle schades aan de eigen scooter en aan anderen. Omdat je meer risico’s hebt afgedekt, betaal je natuurlijk een hogere premie. Die risico-afweging mag je zelf maken

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie