Afbeelding
Foto door form PxHere

DIY: Schilderen op nummer en Diamond Painting

23 augustus 2021 om 10:09 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe hobby om te doen tijdens regenachtige zomerdagen en koude winterdagen? Schilderen op nummer en diamond painting zijn leuke DIY hobby’s of samen of alleen te doen. Wij leggen in dit artikel uit wat er zo leuk is aan deze twee hobby’s.

Schilderen op nummer: Geschikt voor volwassenen en kinderen

Laten we beginnen met schilderen op nummer. Het idee achter deze leuke hobby is gelukkig vrij gemakkelijk. Wanneer je een pakket besteld, ontvang je verschillende materialen om een canvas te maken. Je ontvangt:

1. Een genummerd canvas
2. Acrylverf met nummertjes
3. Penselen
4. Een voorbeeld op A4 of A3 papier

Je pakt allereerst het canvas en zoekt bijvoorbeeld naar nummertje 3. Heb je het nummertje gevonden? Ga dan op zoek naar het nummertje 3 dat op het potje verf staat afgebeeld. Pak je penseel en schilder dit vakje tot de lijntjes. Zodra je deze stappen 24 of 36 keer herhaalt creëer je een prachtig schilderij dat je kan ophangen in jouw woon- of slaapkamer.

Schilder dieren, bloemen of jouw eigen foto

Bij het schilderen op nummer heb je de keuze uit verschillende soorten canvassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dieren, zoals een labrador of een tijger. Je kunt ook kiezen voor bloemen, kunst of een schilderij van Parijs, Griekenland of Italië. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen foto te uploaden, zodat je jouw eigen huisdier kunt schilderen.

Schilderen op nummer is een hobby dat voor zowel voor kinderen als volwassenen geschikt is. Wil jouw kind starten met het schilderen van een kunstwerk? Kies dan voor 24 kleurtjes, zodat de vakjes groter zijn. Ben je op zoek naar een uitdaging? Kies dan voor 36 kleurtjes acrylverf.

Ten slotte is het belangrijk om allereerst de donkere kleuren te schilderen, voordat je begint met de lichte kleuren.

Diamond painting: Leuk voor elke leeftijd

Een andere leuke hobby is diamond painting. Diamond painting en schilderen op nummer lijken enorm op elkaar. Het verschil zit vooral in de materialen die je ontvangt. Zo ontvang je bij diamond painting geen verf, maar diamanten/steentjes.

Je ontvangt ongeveer 30 verschillende soorten steentjes, afhankelijk van het motief. Het canvas is tijdens de productie al bekleed met lijm, vandaar dat er een beschermende folie over het canvas zit. Pak het steentje met de bijgeleverde diamond painting pen en plak de steentjes op het canvasdoek.

Het totale pakket bestaat uit:

1. Canvasdoek van het door jou gekozen motief
2. Vierkante of ronde steentjes
3. Diamond painting pen
4. Pincet
5. Wax
6. Schudbakje

Heb je nog nooit eerder diamond painting gedaan? Kies dan voor een wat kleiner formaat. Als je het leuker vindt om vaker te doen, dan kun je altijd voor een groter formaat gaat. Het grotere formaat zorgt ervoor dat de details van de foto beter naar voren komen.

Diamond painting eigen foto

Het is ook bij diamond painting mogelijk om jouw eigen foto te uploaden. Het is belangrijk om een kwalitatieve afbeelding te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om de foto beter te laten fabriceren. De foto die jij instuurt wordt omgetoverd tot een diamond painting canvas. Ook bij de diamond painting eigen foto geldt dat wanneer je een groter formaat kiest, de details van de foto beter naar voren komen. Zodra je klaar bent met het diamond painten, kun je het canvas omlijsten en een schitterend plekje geven bij jou thuis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie