Afbeelding
Foto: Shutterstock

Horecagelegenheden openen hun deuren weer

28 september 2021 om 07:22 Partnercontent

De afnemende besmettingscijfers maken dat er steeds meer mogelijk is in Nederland. In de afgelopen zomerperiode koos een groot aantal huishoudens voor een vakantie in het buitenland. Daar waar men vorig jaar veelal in Nederland bleef door de geldende beperkingen in veel Europese landen. Ook de terrassen zitten weer vol! Zeker op dagen met mooi weer. Waar het buiten niet verplicht is om een test- of vaccinatiebewijs te laten zien, geldt dat wel voor binnen. Het weerhoudt veel mensen er gelukkig niet van, om de terrassen op te zoeken. Horecagelegenheden hebben baat bij volle horeca meubels, om de tegenvallende omzet uit de afgelopen anderhalf jaar goed te kunnen maken.

Sommige horecagelegenheden hebben flink vernieuwd

Horecagelegenheden hebben de afgelopen anderhalf jaar bepaald niet stilgezeten. Zo hebben veel restaurants en cafés ingezet op bezorgingen aan huis en het laten afhalen van bestellingen. Op deze manier was het voor hen alsnog mogelijk om een minimale omzet te genereren. Ook hebben veel horeca eigenaren hun zaak gerenoveerd. Er werden nieuwe horeca stoelen aangeschaft, wanden werden opnieuw bekleed of geverfd, de vloer werd grondig onderhouden, enzovoorts. Zo staat deze horecagelegenheden de komende periode niets meer in de weg om op volle toeren te kunnen draaien.

Nazomeren tijdens mooie dagen in september 

In de afgelopen weken was het regelmatig warm en droog. Het maakt dat terrassen zeker in de weekenden behoorlijk gevuld waren. Een fijne ontwikkeling voor de horeca, die het vaak niet moet hebben van het najaar en de winter. Immers, de capaciteit is in die periode veel kleiner. Er kan alleen binnen de horecagelegenheid gegeten worden en het is spannend of de cijfers niet weer op zullen lopen in de komende maanden. Mensen gaan minder naar buiten, er wordt thuis minder geventileerd, enzovoorts. De kans op besmettingen neemt hierdoor toe. Daarbij zien we weer meer mensen, doordat er weer op kantoor gewerkt mag worden en we leuke uitjes kunnen plannen met het gezin.

Evenementenbranche moet nog even geduld hebben

Waar de horeca weer open mag, geldt dat in veel mindere mate voor nachtclubs. Zij moeten de deuren tussen 12 uur ’s nachts en 6 uur in de ochtend gesloten houden. Dat is juist de periode waarin de meeste bezoekers naar de nachtclub komen. Ook de evenementenbranche heeft het niet makkelijk. Grote evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Daarbij is het evenementenseizoen inmiddels nagenoeg voorbij, waardoor men tot volgend voorjaar moet wachten met het organiseren van de eerste grote festivals.

Aantal vaccinaties neemt langzaamaan af

Het aantal vaccinaties wat dagelijks gezet wordt neemt langzaamaan af. De meeste mensen zijn inmiddels gevaccineerd en mensen die dit niet zijn, willen dat vaak ook niet. Wel was er afgelopen weken sprake van een korte opleving, als gevolg van het test-/vaccinatiebewijs wat men op steeds meer locaties moet kunnen laten zien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie