Afbeelding
Thuis werken

Hoe je succesvol thuis werkt

22 november 2021 om 14:28 Partnercontent

Thuiswerken is het een nieuwe normaal. Sommige mensen vinden het heerlijk, andere mensen werken het liefst op kantoor. Hoe dan ook bijna iedereen moet zich eraan toe geven. Lees hier hoe je succesvol thuis kunt werken.

Internet

Om efficiënt thuis te werken is een snelle en stabiele internetverbinding belangrijk. Internet thuis moet je zelf regelen, waardoor je zelf verantwoordelijk bent als je niet goed kunt werken door een slechte internetverbinding. Check daarom of jouw huidige internetabonnement de juiste snelheid heeft voor de programma’s die je moet gebruiken voor je werk. Ga na of jij recht hebt op een thuiswerkvergoeding. Zo kost het abonnement je niet extra geld. Laat je ook adviseren over welk internetabonnement goed bij je past. Een aanbieder kan goed beoordelen welk internet voor thuis het beste bij je past.  

Thuiswerkplek

Zorg voor een goede thuiswerkplek. Een goede thuiswerkplek heeft onder andere de juiste bureaustoel en bureau, zodat je geen rugpijn krijgt en voldoende ondersteuning hebt. Een bureaustoel moet aangepast worden aan je houding. Je voeten moeten goed op de grond kunnen staan en je bovenarmen moeten kunnen rusten op je bureau. Let ook op dat er niet te veel zonlicht gericht is op je laptop, computer of gezicht. Zet daarom nooit je bureautafel voor je raam. Hierdoor krijg je last van je ogen. Het beste is het als je een apart toetsenbord en muis hebt. Je kunt je laptop verhogen met een speciale lapstandaard of aansluiten op een apart groot beeldscherm. Door een groter beeldscherm krijg je ook minder last van je ogen. Een ander belangrijk aspect van een thuiswerkplek is dat je rust hebt in deze plek. Als je kleine kinderen hebt kan je afspraken maken met je partner wie wanneer werkt en wie wanneer voor de kinderen zoekt. Ben je gescheiden? Dan is dit een stuk lastiger, maar kan je overleggen met je werkgever over je werkuren. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat je werkt als je kinderen een dutje doen en meer werken in de avond. Als je oudere kinderen hebt kan je afspraken maken met je kinderen wanneer je wel en niet gestoord mag worden.

Afleiding

Zorg ervoor dat je geen afleiding hebt. Wordt je snel afgeleid van je telefoon? Leg deze dan uit zicht of in een andere kamer. Het kan zelfs al helpen als je de notificaties uitzet. Als je thuiswerkplek erg gehorig is kan je een noice cancelling koptelefoon of oordopjes gebruiken. Dit is alleen een optie als je geen kinderen hebt. Anders is de kans groot dat je jouw kinderen niet hoort als er iets aan de hand is.

Pauzes

Een grote valkuil van thuiswerken is dat je te weinig pauze neemt. Veel mensen hebben de neiging om door te blijven werken en snel een broodje te eten achter hun bureau. Juist door wel pauze te nemen ben je veel geconcentreerder tijdens het werken. Een korte wandeling zorgt ervoor dat je weer fris aan het werk kunt. Neem daarom minimaal een half uur pauze per dag en sta elk uur eventjes op.

Wil je meer weten over wanneer je thuis of op kantoor moet werken? Lees dan dit artikel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie