Afbeelding
Foto: Pexels

Zelf houtworm bestrijden

29 december 2021 om 07:00 Partnercontent

Houtworm, het is vervelend én gevaarlijk. Het voedt zich met hout waardoor het voorwerpen aantast en de draagkracht hiervan verzakt. Dit kan instortgevaar betekenen bij houten constructies. Het is belangrijk om dit dan ook zo snel mogelijk te bestrijden wanneer je denkt er last van te hebben. Hier hoef je niet perse iemand voor in te schakelen, je kunt het ook zelf doen!

Hoe kom ik ervan af?

Het zelf bestrijden van houtworm is niet eenvoudig. Zowel de eitjes, de houtworm larven en de volwassen houtwormkever moeten doodgaan. Alles moet dus bestreden worden, anders heb je binnenkort weer last van houtworm.  Je kunt zelf houtworm bestrijden met gif, petroleum, hitte of kou. Denk hierbij ook altijd aan je eigen gezondheid!

Verschillende methodes

Van alle manieren wordt houtworm bestrijden met gif het meeste afgeraden. Het is namelijk erg gevaarlijk voor je gezondheid. Het bestrijden van houtworm met gif kun je dan het beste overlaten aan houtworm specialisten.

Het gebruik van petroleum is ook een optie. Smeer het hout volledig in met petroleum. Wanneer de houtworm in aanraking komt met het middel, gaan ze dood. Het nadeel van petroleum, is dat het niet overal in het hout komt. Je bestrijdt de houtworm dat aan het oppervlak van het hout zit, maar niet de eitjes van houtworm.

Toch hulp inschakelen?

De middelen die beschikbaar zijn om houtworm te bestrijden zijn makkelijk verkrijgbaar, maar ook schadelijk voor je gezondheid. Weet je niet goed hoe je te werk gaat of vind je het riskant? Neem dan toch even contact op met een houtworm specialist, het kan geen kwaad.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie