Afbeelding
Max Vakhtbovych via Pexels

Hét alternatief voor de houtkachel

28 december 2021 om 12:08 Partnercontent

De houtkachels staan de laatste tijd onder hoge druk. In het nieuws staan allerlei artikelen over demonstraties tegen houtkachels en subsidies voor het verwijderen van de houtkachel. Toch brengt een houtkachel enorm veel sfeer, wat is nou het beste alternatief voor de houtkachel?

De elektrische haard

Een elektrische haard is een perfect alternatief voor de houtkachel. De elektrische haard stoot namelijk geen fijnstoffen uit, maar brengt wel de nodige sfeer. De elektrische haarden zijn de afgelopen jaren namelijk verbeterd. Het korrelige en neppe beeld van vroeger is vervangen door prachtige en zuinige 3D technieken. Van waterdamp tot projectie en hologram, er zijn talloze verschillende elektrische vlammen en voor elk wat wils.

Van design en modern tot de klassieke open haard

De elektrische haard kan ingebouwd worden met verschillende stijlen. Zo is de open haard van vroeger na te maken met bijvoorbeeld een cassette of een inzethaard in een klassieke schouw. Ook moderne design opstellingen worden gecreëerd met de elektrische haard. Omdat de elektrische haard niet warm wordt, is de haard goed in te bouwen. Dit kan bijvoorbeeld in een cinewall op maat gemaakt, op een haardplateau of strak in de muur.

3 voordelen van de elektrische haard

1 - Veiligheid

De elektrische haard is veruit de veiligste haard die bestaat. De haard wordt niet warm en een schoorsteenbrand kan niet ontstaan. Omdat de haard geen fijnstof uitstoot, is het goed voor het milieu en voor de medemens.

2 - Comfort

Naast de levensechte vlammen brengt de elektrische haard ultiem comfort. Met één druk op de knop geniet u van een vlammenspel. Het sjouwen met houtblokken en de aslade schoonmaken is verleden tijd. Veel elektrische haarden fabrikanten bieden zelf een app aan waar van alles te regelen is. Denk aan de grootte van de vlammen, kleuren en warmte.

3 - Plaatsing

De vrijheid van plaatsen is enorm groot. Een rookkanaal is overbodig. U heeft enkel een stopcontact nodig om de haard te plaatsen. Omdat de elektrische haarden in talloze maten te verkrijgen zijn, is de haard voor kleinere woningen ook een mooi alternatief voor de houtkachel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie