Afbeelding
Photo by Kanchanara on Unsplash

Waarom u niet bang moet zijn om in Bitcoin te investeren

21 april 2022 om 15:01 Partnercontent

Bent u bang om in Bitcoin te investeren? Zo ja, dan is dit wat u moet begrijpen voordat u deze cryptovaluta als een actief negeert.

Bitcoin is al jaren de meest prominente speler in de crypto-industrie. Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie van Bitcoin meer dan 1,2 biljoen dollar. De hoogste prijs aller tijden is meer dan tien keer hoger dan de volgende toonaangevende cryptomunt Ook voorspellen crypto-experts een positieve koersbeweging voor deze digitale munt. Over het algemeen zeggen sommige financiële experts dat het toevoegen van de best presterende cryptovaluta aan een beleggingsportefeuille geschikt is om rijkdom te creëren.

Maar Bitcoin en andere virtuele valuta staan nog in de kinderschoenen. Dat betekent dat hun toekomst onduidelijk blijft, vooral nu sommige regeringen overwegen om cryptovaluta te belasten en te reguleren. Om deze reden zijn sommige mensen bang om in Bitcoin te investeren, ondanks het argument dat het opnemen ervan in een beleggingsportefeuille uw vermogen in de toekomst zou kunnen veranderen.

Vorig jaar werd Bitcoin een hot topic nadat het een recordhoogte van meer dan $60.000 bereikte. En dit trok de aandacht van elke investeerder na het creëren van een nieuwe miljonairsgolf. Iedereen wilde deze virtuele valuta kopen. Tegelijkertijd schoten ICO’s overal uit de grond, wat tot een zeepbel leidde.

Er ontstonden ook cryptobeurzen zoals Bitcoin Prime, ontstonden ook waardoor mensen deze digitale valuta met fiatgeld kunnen kopen en met winst kunnen verkopen. Dat betekent dat mensen zonder problemen Bitcoin kunnen verhandelen of het als een actief kunnen kopen en houden.

Dit was echter niet de eerste keer dat Bitcoin mensen verraste met dergelijke prestaties. Over het algemeen fluctueert de prijs van deze cryptomunten wild, net als de andere virtuele valuta/ Maar sommige mensen verdienen geld door te profiteren van de volatiliteit van Bitcoin om er winst mee te maken. Tegelijkertijd hebben sommige mensen fortuinen verloren als gevolg van deze volatiliteit.

Oplichting is ook een reden tot zorg voor mensen die in Bitcoin willen investeren. Op het internet zijn veel oplichters op zoek naar mogelijkheden om te stelen van nietsvermoedende traders en beleggers. En Bitcoin-zwendel komt in allerlei vormen, waaronder phishing-e-mails en nepcryptobeurzen. Deze problemen hoeven u echter niet bang te maken om in Bitcoin te investeren.

Bitcoin is nieuw.

Bitcoin is een nieuw fenomeen dat de manier verandert waarop mensen geld en investeringen zien. Zoals elke innovatie moet ook Bitcoin het hoofd bieden aan verschillende uitdagingen. Daarom hoeven zwendel, schommelingen en andere problemen u niet bang te maken voor Bitcoin. Uiteindelijk zal Bitcoin stabiliseren nadat deze hindernissen zijn overwonnen.

De beste manier om te voorkomen dat u geld verliest bij beleggingen in Bitcoin is misschien wel om er uitgebreid onderzoek naar te doen. Het beste is om te begrijpen hoe deze virtuele valuta werkt en hoe u eraan kunt verdienen. Als u uw onderzoek goed uitvoert, zult u veilig de meest geschikte manier vinden om in Bitcoin te beleggen.

Bitcoin wordt steeds meer gebruikt

Satoshi Nakamoto wilde dat mensen een alternatief hadden voor fiatgeld. Daarom is het belangrijkste doel van Bitcoin om efficiënter te zijn dan conventioneel geld. Daarom vergemakkelijkt het de snellere overdracht van fondsen tegen een relatief lagere vergoeding.

Bijgevolg doen steeds meer handelaars en particulieren een beroep op Bitcoinbetalingen, vooral voor grensoverschrijdende geldovermakingen. Bovendien kunnen beleggers door de decentralisatie van Bitcoin zaken als inflatie vermijden. Sommige mensen beweren zelfs dat Bitcoin een afdekking tegen inflatie zou kunnen zijn, omdat het zijn waarde behield tijdens de economische depressie.

De waarde van Bitcoin is in de loop der jaren gestegen

Een andere reden om niet bang te zijn om in Bitcoin te investeren, is de stijgende waarde ervan. Hoewel de prijs van Bitcoin in korte tijd snel fluctueert, is hij sinds het begin constant gestegen. Mensen die dit digitale actief in 2010 kochten, kunnen het verkopen tegen een veel hogere prijs dan zij het kochten. En experts voorspellen dat deze positieve beweging zal aanhouden tot de miners de laatste tokens produceren.

Slotopmerkingen

Het is niet erg om bang te zijn om in Bitcoin te investeren omdat het een nieuw fenomeen is. Onderzoek wijst echter uit dat deze virtuele valuta sinds zijn ontstaan steeds meer aan waarde heeft gewonnen. Hoewel de waarde ervan snel fluctueert, stijgt zij ook in de loop van de tijd. Investeren in Bitcoin op de lange termijn kan dus een goed rendement opleveren.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie