Afbeelding
Foto door Marc Mueller via Pexels

Wat heb ik nodig voor mijn nieuwe kantoor?

2 mei 2022 om 15:44 Partnercontent

Bij het opzetten van een nieuw kantoor kan het soms best lastig zijn om te bedenken wat je allemaal nodig gaat hebben. Je hebt een mooi en voordelig nieuw kantoor gevonden en je kan niet wachten om aan de slag te gaan. Maar, voordat je aan de slag gaat moet je nog één ding doen: je nieuwe werkruimte inrichten.

Dat klinkt eenvoudig, en tot op zekere hoogte is dat ook zo, maar heb je al nagedacht over alle essentiële dingen die je nodig hebt? Om er zeker van te zijn dat je geen dingen gaat vergeten zullen we hieronder bespreken wat je allemaal nodig gaat hebben!

Bedenk van tevoren wat nodig is om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren

Voordat je gaat kijken naar een kantoorruimte is het een goed idee om alvast na te gaan wat je allemaal nodig gaat hebben. Zo weet je zeker dat alle spullen ook in je nieuwe kantoorruimte passen en je niets vergeet. Dit zijn de spullen die de meeste bedrijven nodig hebben in hun kantoor:

  • Bureaus. Bedenk hoe veel nodig zijn en welke functionaliteiten ze moeten hebben. Is het handig om ze te kunnen verplaatsen? Moeten het zit-sta bureaus zijn?
  • Computers. Bedenk of je vaste computers wil hebben of juist laptops. Het is ook belangrijk om te weten hoe veel computers je nodig gaat hebben.
  • Stoelen. Denk dan niet alleen aan bureaustoelen, wil je bijvoorbeeld ook kunnen vergaderen op andere stoelen?
  • Internet. Zoek uit welke providers beschikbaar zijn op de locatie van je kantoor en bedenk goed welke snelheid je nodig hebt.
  • Meubilair. Naast bureaus en stoelen kan het zijn dat nog meer meubilair nodig is. Denk dan bijvoorbeeld aan boekenkasten of archiefkasten. Ook een prullenbak is altijd handig in een kantoor. Wil je er daarnaast voor zorgen dat de jassen van medewerkers niet door het hele kantoor heen liggen? Zorg dan ook voor een kapstok. 
  • Software. Tegenwoordig is niet alleen de bekende bedrijfssoftware nodig, ook is het belangrijk om na te denken of medewerkers de software ook nodig gaan hebben bij bijvoorbeeld thuiswerken. Op welke manier gaat straks vergadert worden? Is daarvoor beeldbellen nodig? Dan kan een groot scherm met camera goed van pas komen. 
  • Telefoons. Hebben alle medewerkers zelf een mobiele telefoon nodig? Moeten daarnaast ook vaste telefoons op de bureaus komen? Denk ook na of een standaardtelefoon of een VoIP beter werkt.

Klanten op kantoor

Mocht het voor jou bedrijf zo zijn dat klanten ook langs komen op kantoor dan moet daar ook rekening mee gehouden worden. Wil je dat de klanten in dezelfde ruimtes zitten als de medewerkers of moet er een aparte ruimte ingericht worden?

Als je alles geregeld hebt voor je nieuwe kantoor dan is het een goed idee om een bericht uit te doen over de opening van het nieuwe kantoor. Stuur deze dan naar zo veel mogelijk (potentiële) klanten om de opening aan te kondigen en om mensen uit te nodigen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie