Afbeelding
Foto door Mark Neal via Pexels

Een leuke tuinschutting creëren

3 mei 2022 om 15:05 Partnercontent

De zomer staat voor de deur en je kunt niet wachten om met het mooie weer van deze zomer lekker te genieten van je tuin. Je wilt in het zonnetje kunnen zitten zonder gestoord te worden en misschien een leuke avond organiseren met vrienden of familie in je tuin. Een leuke tuinschutting zorgt voor een tuin met meer sfeer zonder dat nieuwsgierige voorbijganger kunnen zien wat jij aan het doen bent. Maar een tuinschutting van hout of stenen is natuurlijk praktisch maar misschien wel een beetje degelijk en saai. Daarom lees je in dit artikel tips over hoe jij je tuin kunt opleuken en er een mooie tuinschutting van kunt maken.

 Regenwater opvangen met regenpijpen en dakgoten

In ons land regelt het geregeld en je doet er goed aan om het regenwater op te vangen zodat je het in drogere tijden kunt gebruiken voor het bewateren van de plantjes. In plaats van een saaie regenton neer te zetten kun je ook het regenwater afvoeren met een waterbaan en het vervolgens opvangen. Door een aantal regenpijpen en dakgoten aan je schutting toe te voegen creëer je een leuke tuinschutting die ook nog eens praktisch is. Het regenwater kun je opvangen in een ton maar je kunt ook een kleine vijver maken van de opvangbak!

Zwevende planten aan je schutting

Om jouw schutting op te vrolijken is het leuk om wat groen toe te voegen. Hierdoor krijgt de schutting niet alleen een mooie maar ook een natuurlijk uitstraling. Om dit effect voor elkaar te krijgen kun je zwevende bloempotten aan je schutting bevestigen wat een stijlvolle sfeer geeft. De bloempotten zet je op dunne plaatjes die aan de schutting gemonteerd worden en die bijna niet te zien zijn. Hoe je de plantenbakken inricht en wat voor planten je erin zet kun je helemaal zelf bepalen.

Aardappelkisten als schilderijlijsten

Heb je aardappelkisten die al leeg zijn en die je eigenlijk wilt weggooien? Doe dit dan vooral niet want oude aardappelkisten kun je erg leuk gebruiken om je schutting op te pimpen. Zo kun je ze aan de schutting bevestigen en gebruiken als een soort schilderijlijsten. In de lijsten zet je vervolgens bloemen of planten waardoor je als het ware allemaal kleine tuintjes creëert. Het leuke is dat je elke lijst met een ander thema kan indelen of juist elke lijst exact hetzelfde kunt maken.

Een romantische en sfeervolle schutting

Ook in de avond kun je ervoor zorgen dat je een mooie schutting hebt. Wanneer het donker wordt zijn de toevoegingen aan een schutting minder goed te zien dan overdag maar je kunt kiezen voor accessoires die juist ook ’s avonds en ’s nachts voor extra sfeer zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld kaarsjes in een pot plaatsen en de potten aan de schutting bevestigen. De potten plaats je bij je terras of de tafel die je buiten hebt staan zodat je in de avonduren kunt genieten van een romantische schutting.

Maak je schutting deel van een zithoek

Iedereen heeft een plekje in de tuin waar lekker gezeten kan worden en waar wat gedronken kan worden met familie of vrienden. Om je schutting minder saai te maken en meer onderdeel te maken van je tuin kun je de schutting gebruiken als rugleuning van je zithoek. Je kunt banken tegen de schutting aan plaatsen en hier kussens opleggen. Ook is het leuk om een schilderij, die geschikt is voor buiten, aan de schutting te hangen om een gezellig plekje te maken.

Een leuke tuin met een leuke schutting

Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de zonnige dagen die jij in je tuin wilt doorbrengen. Je hebt nu een mooie en leuke tuinschutting die het woonplezier en het plezier dat je hebt van je tuin alleen maar vergroot.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie