Afbeelding
Foto Shutterstock

Een vloer met tegels is ontzettend populair momenteel

24 mei 2022 om 11:13 Partnercontent

Wanneer woningbezitters de vloer in hun woning vervangen, zijn zij vaak geneigd al snel naar een vloer met PVC, laminaat of hout te kijken. Het zijn de populairste vloeren op dit moment. Daar kan de komende jaren verandering in komen, nu houtlook tegels aan populariteit winnen. Gek is dat niet, daar deze keramische tegels verschillende voordelen bieden ten opzichte van de andere soorten vloeren. Een belangrijk voorbeeld daarvan is het feit, dat keramische tegels goed bestand zijn tegen vocht. Enerzijds maakt dit het makkelijker om de vloer schoon en mooi te houden. Anderzijds verkleint dit het risico op schade aan de vloer, bijvoorbeeld in de vorm van lelijke kringen, aanzienlijk. Zeker bij een houten vloer ontstaan deze kringen al snel. 

Keramische tegels worden in diverse modellen aangeboden 

Bang dat je geen keramische tegels zal vinden die passen bij jouw interieur hoef je niet te zijn. De tegels worden in tal van verschillende modellen verkocht. Naast de houtlook tegels, welke logischerwijs veel weghebben van een houten- of PVC vloer, kunnen ook marmerlook tegels een interessante optie zijn. De tegels passen goed bij een heel modern, of juist klassiek interieur. Daar komt bij dat de tegels je ruimtes een chique, luxe uitstraling geven zonder fors te moeten investeren in echt marmer. Keramische tegels worden van een toplaag voorzien, welke de tegel z’n uitstraling geeft. De basis van de verschillende modellen keramische tegels is hetzelfde, gebakken op zo’n 1.200 graden Celsius. Het toont aan hoe sterk deze vloeren zijn. 

Combineer keramische tegels met vloerverwarming 

Het moment waarop de vloer in huis renoveert kun je aangrijpen om direct na te denken over het laten aanbrengen van vloerverwarming in huis. De radiatoren in kamers vormen voor veel huishoudens een grote ergernis. Ze staan vaak op een onhandige plek en zijn bepaald geen pronkstuk in je interieur. Het gebruik van een ombouw voor de radiatoren helpt al iets, maar gaat ten koste van het rendement hiervan. Vloerverwarming helpt je ruimtes op een efficiënte wijze te verwarmen met een minimaal energieverbruik. Goed om te weten: vloerverwarming valt goed te combineren met keramische tegels. De tegels laten de warmte van vloerverwarming relatief makkelijk door. 

Andere voordelen van keramische tegels

In dit artikel vond je al een aantal voorbeelden van de voordelen van keramische tegels. Er kunnen nog meer redenen zijn om voor deze vloer te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat de keramische tegels zeer krasbestendig zijn. Daarbij zijn keramische tegels antislip. Niet alleen op het moment dat deze gelegd worden in huis. Ook na een aantal jaar nog! Veel andere tegelsoorten verliezen hun antislip door de jaren heen. Bij keramische tegels hoef je er niet bang voor te zijn; een veilig idee. 

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie