Afbeelding
Photo by Art Rachen on Unsplash

Wat Is een Gedeeltelijk Ondertekende Bitcoin-transactie?

23 september 2022 om 14:21 Partnercontent

Een gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transactie (PSBT) is een functionaliteit van het Bitcoin-platform waarmee verschillende gebruikers gezamenlijk een enkele transactie kunnen ondertekenen.

Bitcoin-technologie is verbeterd, omdat de ontwikkelaars constant werken om het platform te stroomlijnen. De meeste verbeteringsprojecten draaien om het geven van goede efficiëntie aan gebruikers en alle tools die ze nodig hebben. De operatie tussen verschillende aanbieders van digitale portemonnees is enorm innovatief. Het verwijdert de noodzaak om alles uniform te houden en opent de Bitcoin-markt verder.

Dit is te danken aan robuuste integratietechnologieën zoals de gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transactie (PSBT’s). Met deze functionaliteit kunnen gebruikers een enkele Bitcoin-transactie op verschillende tijdstippen initiëren en voltooien. Een PSBT maakt gebruik van unieke mechanismen waarmee mensen gezamenlijk geld vanuit hun portemonnee naar dezelfde ontvanger kunnen sturen. Het is handig wanneer een afzender niet genoeg UTXO’s heeft om een bepaalde transactie uit te voeren. Je hebt een duidelijk beeld nodig van de typische Bitcoin-transacties om PSBT’s goed te kunnen begrijpen.

Wat Gebeurt er Tijdens een Normale Bitcoin-Transactie?

Een cryptocurrency-transactie verwijst voornamelijk naar het verzenden van munten van het ene adres naar het andere. De afzender en ontvanger hebben geschikte apparaten nodig (een smartphone of een pc) om een Bitcoin-transactie met succes uit te voeren. Een betrouwbare internetverbinding is ook essentieel om de overdracht te laten plaatsvinden. Hier zijn de stappen die betrokken zijn tijdens een cryptocurrency-transactie.

De afzender maakt een transactie aan en vult alle benodigde gegevens in. Deze omvatten de eerdere adressen waarvan de afzender geld heeft ontvangen, hun openbare en privésleutels, het te verzenden bedrag en het openbare adres van de ontvanger.

De afzender bevestigt vervolgens of alle details correct zijn, ondertekent de transactie en verzendt vervolgens de Bitcoins. Het aantal inputs (vorige adressen waar je geld van ontving) hangt af van het totale bedrag dat je wilt versturen.

Het verzenden van meerdere Bitcoins naar een andere gebruiker of een uitwisselingsplatform zoals de officiële BitAlpha AI-site zal vragen om meer financieringsadressen op het invoerformulier. Het systeem stuurt het saldo terug naar uw adres als u meer Bitcoins verstuurt dan je van plan was. Hetzelfde concept is van toepassing op PSBT’s, alleen dat meerdere afzenders één transactie autoriseren.

Wat Gebeurt er Tijdens PSBT’s?

Voordat meerdere mensen een gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transactie kunnen uitvoeren, moeten ze een crypto-portemonnee hebben. Gebruikers hebben ook een digitale portemonnee voor alleen kijken nodig. Met dit type portemonnee kun je een transactie maken en delen met andere partijen, maar je hebt geen toegang tot je privésleutels. Daarnaast zal een van de partijen in een PSBT optreden als coördinator van de transactie. Dit zijn de stappen tijdens een PSBT.

De coördinator maakt de PSBT met behulp van hun alleen-kijken-portemonnee. De transactie bevat input- en outputslots voor alle betrokken partners. Na het aanmaken en invullen van de gegevens, maakt de coördinator een PSBT-bestand aan en stuurt dit naar elke partij om te ondertekenen.

Elke transactiepartner ondertekent en stuurt vervolgens een kopie van het PSBT-bestand terug naar de coördinator, die ze samenvoegt tot één transactiebestand en het ter verwerking voorlegt aan de miners’ knooppunt. Elk van de deelnemers ontvangt eventuele extra fondsen op hun respectievelijke adressen.

De Voordelen van Gedeeltelijk Ondertekende Bitcoin-Transacties

PSBT’s overtreffen de gebruikelijke Bitcoin-transacties op verschillende manieren. Ze hebben bijvoorbeeld een enorme operationele efficiëntie. Mensen hoeven niet naar één locatie te reizen om een transactie te doen. Dankzij de PSBT-technologie kunnen ze alles doen, waar ze ook zijn.

De gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transacties maakt ook het bijeenbrengen van fondsen makkelijker. Het stelt gebruikers in staat om hun Bitcoins te combineren om een bepaalde betaling uit te voeren. Een ander uitstekend voordeel van PSBT’s is de eenvoudige integratie met andere crypto-betaalnetwerken. Je kunt bijvoorbeeld samen een transactie ondertekenen met verschillende digitale portemonnees.

Conclusie

Een gedeeltelijk ondertekende Bitcoin-transactie (PSBT) is een functionaliteit van het Bitcoin-platform waarmee verschillende gebruikers gezamenlijk een transactie kunnen ondertekenen. Het kan overal, aangezien de hele operatie online plaatsvindt. PSBT’s maken snelle fondsenwerving en naadloze integratie tussen verschillende aanbieders van digitale portemonnees makkelijker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie