Afbeelding
Shutterstock

Volg een cursus voordat je begint met de handel in crypto’s

7 oktober 2022 om 07:28 Partnercontent

Het handelen in de verschillende crypto leren start voor veel mensen bij het volgen van een online cursus. Tegenwoordig zijn er steeds meer platforms waarop deze cursussen worden aangeboden. Men dient zich te beseffen dat het handelen in digitale valuta afwijkt van de handel in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. Denk aan het feit, dat aandelen vaak op het handelsplatform zelf bewaard worden. Feitelijk gaat het om het recht op aandelen wat men koopt. Bij de handel in digitale valuta wordt men eigenaar van de digitale munten, waarbij men zelf de verantwoordelijkheid draagt over het beheer hiervan. Dat laatste maakt dat sterk aangeraden wordt om munten in een eigen digitale portemonnee te bewaren. Mocht een handelsplatform waarop de munten gekocht zijn failliet gaan of om een andere reden sluiten, dan blijven de digitale munten behouden voor de handelaar. Het is slechts een van de factoren die aan bod komt in veel crypto cursussen.

Verdiep je in de verschillende soorten crypto’s 

Een van de eerste vragen waar veel mensen bij de handel in digitale valuta mee zitten is: welke crypto kopen? Het aanbod aan digitale munten is de afgelopen jaren fors toegenomen. Waar de focus voorheen voornamelijk op Bitcoin en Ethereum lag, kan er tegenwoordig in duizenden crypto’s gehandeld worden. Dat laatste is niet per definitie een voordeel, daar de markt verschillende digitale munten van lage kwaliteit bevat. Denk aan de zogenaamde pump and dump-crypto’s, welke de afgelopen periode regelmatig in het nieuws verschenen. Onder meer de AFM waarschuwt met name jongeren voor deze munten, die hen laten zitten met een hoog negatief rendement. Zodra de waarde van deze munten hoog genoeg is, verkopen de oprichters hiervan hun bezittingen. Het gevolg hiervan is een forse daling in de waarde van de digitale valuta. Tijdens een crypto cursus leert men meer over het herkennen hiervan.

Volatiliteit maakt handel in digitale valuta interessant 

Het is met name de hoge volatiliteit bij de handel in digitale munten, die maakt dat steeds meer jongeren en jongvolwassenen een investering in Bitcoin of Ethereum overwegen. De volatiliteit van crypto’s valt niet te vergelijken met die van aandelen, laat staan met die van obligaties of bijvoorbeeld grondstoffen als goud en zilver. Waar de verschillende digitale munten de afgelopen maanden, mede door de hoge inflatie, een groot deel van hun waarde verloren bereikten ze eerder recordhoogtes. Bitcoin kende een top ver boven de 50.000 dollar per munt. Een hoge volatiliteit biedt niet alleen kans op een hoog rendement in korte tijd; je kunt er ook veel geld door verliezen wanneer munten na een daling met verlies verkocht worden. Investeer alleen geld wat je langere tijd kunt missen, om de munten in zo’n dal niet overhaast te moeten verkopen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie