Afbeelding
Shutterstock

Leer Amsterdam op een unieke wijze kennen vanaf het water

7 oktober 2022 om 07:31 Partnercontent

Een dagje Amsterdam blijft leuk, zelfs wanneer je de hoofdstad al meerdere keren bezocht hebt. Kies voor een bezoek aan de vele winkels in het centrum, breng een bezoek aan een museum of wandel op een zomerse- of herfstmiddag door het Vondelpark. Wanneer je Amsterdam op een hele nieuwe wijze wilt leren kennen, kan het leuk zijn om een boot te huren bij Canal Motorboats. Deze partij laat je zelf varen, zonder dat je hier een vaarbewijs voor nodig hebt. Het is een passend, leuk alternatief voor het boeken van een rondvaart door de hoofdstad. Vanaf de diverse kanalen in en rondom Amsterdam heb je een fraai zicht op de kades en statige panden die het centrum van de stad bezit. De kans is groot dat je hele andere dingen ziet, dan wanneer je al wandelend door de straten van Amsterdam gaat.

Boot huren in Amsterdam voor een middag 

Een boot huren in Amsterdam is niet alleen leuk, wanneer je de stad vanaf een andere kant wilt aanschouwen. Kies bijvoorbeeld ook voor deze optie, wanneer je een middag op pad gaat met vrienden. Neem een picknickmand mee en leg onderweg ergens aan om even uit te rusten. Na een hapje en drankje vervolg je de route terug naar de haven. Ook met collega’s kan het erg leuk zijn om een boot te huren in Amsterdam. Je leert niet alleen de stad, maar ook elkaar op een hele andere manier kennen. Voor het besturen van de boten heb je over het algemeen geen ervaring nodig. Houd er rekening mee, dat het in de zomermaanden erg druk kan zijn op het water in en rondom Amsterdam.

Online een boot reserveren voor jouw uitstapje 

Wanneer je een boottocht in Amsterdam gepland hebt, is het verstandig de boot vooraf online te reserveren. De vraag naar huurboten is groot, met name in het voorjaar en de zomer. Er zijn verschillende partijen in Amsterdam die het huren van een compacte boot mogelijk maken. In veel gevallen gaat het hierbij om elektrische boten. Het voordeel hiervan is niet alleen dat je deze zonder vaarbewijs mag bedienen. Let op, het varen met deze boten is alleen toegestaan wanneer je minimaal 18 jaar oud bent. Ook zijn ze veel stiller dan de motorboten op benzine. Je bepaalt zelf voor welke periode je de boot huurt, vaak geldt een minimum van één of twee uur. Dit is afhankelijk van de dag waarop je wilt gaan varen.

Uitleg voor vertrek met de boot 

Bang dat je aan je lot wordt overgelaten bij het huren van een boot in Amsterdam hoef je niet te zijn. Verhuurders geven je vooraf een heldere uitleg over de werking van de boot. Zo kun je de stad veilig verkennen!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie