Afbeelding
Shutterstock

Sluit je studie af door je studieboeken te verkopen

1 februari 2023 om 00:00 Partnercontent

Wat deed jij op het moment dat je afgestudeerd was? Veel studenten duiken allereerst de kroeg in om hun succes te vieren; het volwassen leven staat voor hen voor de deur. Tijd om op zoek te gaan naar je eerste vaste baan, mogelijk naar een grotere woning of zelfs een koophuis en wellicht te denken aan een eerste auto. Deze fase na je studie is vaak behoorlijk prijzig. Er komen hoge kosten op je af, terwijl je financiële buffer als afgestudeerde vaak maar zeer beperkt is. Het kan een reden zijn om je schoolboeken verkopen te overwegen. Sommige afgestudeerden houden de boeken nog enige tijd in huis, met het idee dat ze tijdens hun professionele carrière mogelijk nog nodig hebben. Je kunt ze gebruiken als naslagwerk. In de praktijk zal blijken dat de boeken vaak diep achterin de boekenkast verdwijnen. Welke plannen heb jij met je studieboeken?

Verdien een fors bedrag aan de verkoop van schoolboeken 

Het verkopen van oude schoolboeken via een website als Studieboekenverkopen.com kan je een fors bedrag opleveren. Voor studieboeken geldt veelal dat deze al snel zo’n vijftig tot honderd euro kosten. Ook studieboeken van meer dan 150 euro zijn geen uitzondering bij verschillende studies. Het is zonde om dergelijke schoolboeken te laten verstoffen, als je er nog tientallen euro’s voor terug kunt krijgen. Op het reeds genoemde platform kun je op basis van de ISBN-nummers van de boeken een waardebepaling aanvragen. Geheel vrijblijvend; je bent niet verplicht de boeken ook daadwerkelijk te verkopen. Kijk zelf ook alvast eens, wat je nog voor je oude studieboeken krijgt als je deze via een dergelijk platform verkoopt.

Oudste studieboeken mogelijk niet meer verkocht 

Houd er rekening mee dat er regelmatig nieuwe versies van studieboeken worden uitgebracht. Het maakt dat partijen doorgaans voornamelijk de nieuwste of de op één na nieuwste versies van je overkopen. Wacht om deze reden niet te lang met het aanbieden van de studieboeken, als je hier op een korte termijn een bedrag voor wilt ontvangen.

Verkoop ook samenvattingen online

Niet alleen is er vraag naar oude studieboeken; kijk ook eens naar de mogelijkheid om de samenvattingen die je tijdens je studie maakte te verkopen. Het kan gaan om samenvattingen van specifieke hoofdstukken uit je studieboeken, maar bijvoorbeeld ook om overzichten van los lesmateriaal. De kans bestaat dat het lesmateriaal ook op andere universiteiten of hogescholen gebruikt wordt. Studenten aldaar hebben baat bij een reeds geschreven samenvatting, om deze niet zelf op te hoeven stellen. Het bespaart hen al snel uren werk. In ruil voor de aangeboden samenvatting ontvang je een financiële vergoeding per keer dat deze gedownload wordt. Er zijn verschillende websites waarop je de samenvattingen aan kunt bieden. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie