Afbeelding
Facebook Dierenambulance Gelderse Vallei

Baasje van Nora heeft een laatste wens

Persoonlijk

EDE Medewerkers van de dierenambulance in Ede zetten zich in voor een ongeneeslijk zieke plaatsgenoot. Op tweede kerstdag werd de vrijwilligers gevraagd om een gestorven labrador op te halen uit een huis in Ede. De bedoeling was om de labrador, Nora genaamd, te begraven op dierenbegraafplaats De Grebbenhof. Maar dat liep anders.

Ted Walker

,,Op tweede kerstdag hebben wij een labrador genaamd Nora opgehaald, die op eerste kerstdag onverwachts op 7,5 jarige leeftijd in haar slaap was overleden’’, zo schrijven de vrijwilligers op de facebookpagina van de dierenambulance. ,,Daar aangekomen troffen we de verdrietige baasjes aan van Nora. Nu zijn deze ritten altijd verdrietig en nemen wij onze tijd om de eigenaren zoveel mogelijk bij te kunnen staan in het afscheid, maar deze rit kreeg een extra heftig tintje. Nora’s baasje is ongeneeslijk ziek en was liever zelf gestorven dan dat hij afscheid moest nemen van zijn trouwe viervoeter.’’

BIJ IEDEREEN GELIEFD Eenmaal uit de woning bleek dat Nora niet alleen geliefd was bij haar baasjes. De vrijwilligers vervolgen: ,,Onderweg met Nora naar onze bus waren er mensen die ook in de flat woonden en nog even een laatste groet aan Nora wilden geven. Ze was alom geliefd bij de buurtbewoners. We hebben Nora naar de Grebbehof gebracht om daar begraven te worden. Vandaag kregen wij tot onze schrik het  bericht dat Nora niet begraven kon worden bij de Grebbehof, omdat deze geen grond meer beschikbaar hebben. Andere opties in de buurt zijn voor het baasje van Nora te ver om te overbruggen’’, zo gaat het verhaal.

OP ZOEK NAAR EEN PLEKJE Het gaat de vrijwilligers van de dierenambulance dusdanig aan het hart dat zij een poging doen om alsnog een laatste rustplaats voor Nora te vinden. ,,Nu zijn we dus opzoek naar een mooi plekje in de buurt van Ede om Nora te begraven. Heeft u een mooi plekje op eigen grond? Bel dan even de dierenambulance op 0850239812 zodat we de wens van het baasje van Nora nog dit jaar kunnen laten uitkomen’’, vragen de betrokken medewerkers van de dierenambulance.

advertentie