Wat the f*ck is geluk in Theater Cultura
Wat the f*ck is geluk in Theater Cultura Richard Tas

Eigen Werk Theaterteam speelt muziektheater: ‘Een vrolijke familieband’

7 oktober 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE Eigen Werk Theaterteam speelt donderdag 13 oktober de voorstelling Wat the f*uck is geluk in Theater Cultura. Een vrolijke, verrassende, humorvolle, kwetsbare, soms confronterende muziektheatervoorstelling voor pubers, jongvolwassenen en hun ouders.

Eigen Werk Theaterteam maakt met Wat de f*ck is geluk een voorstelling over een gezin dat worstelt met de depressie van de puberdochter. Elk gezinslid zoekt naar woorden om zich te uiten en naar de noten en de beat die daarbij horen. 

Dochter Piep verbergt haar somberheid. Soms gaan de remmen los. Dan zingt ze als een waterval. De moeder, een energiek dansende vrouw, wil haar dochter laten vliegen – wat meestal niet lukt. En vader is niet zo van de emoties, die is druk met zijn computers en gitaren. Uiteindelijk geven ze samen een lekker rommelig concert, waarin ze hun smaken, stijlen en meningen bij elkaar proberen te brengen. Sombere gevoelens kunnen heel ingrijpend zijn, zeker als je ze voor jezelf houdt. De voorstelling spoort aan tot openhartigheid, want stil blijven is niet de oplossing. 

BIJNA IN PREMIÈRE Het is een enorm werk. Want er zitten zestien songs in. Veel tijd gaat zitten in het ontwikkelen van het script. In juni was het volledige script klaar. In september de repetities in het decor en in oktober... spelen maar! Regisseur Esther Scheldwacht heeft het stokje overgegeven aan regisseur Carlo Scheldwacht. De voorstelling wordt gespeeld door Marike van Weelden, Anne Meijer en Pieter Tiddens. Op 21 oktober gaat de voorstelling in première, maar 13 oktober staat de voorstelling al in Theater Cultura. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van Cultura www.cultura-ede.nl/voorstellingen of tel. 0318-672800. 

EIGEN WERK THEATERTEAM Eigen Werk Theaterteam maakt al vanaf het oprichtingsjaar 2000 voorstellingen voor kinderen en volwassen publiek. Met veel humor maakt Eigen Werk Theaterteam sociaal betrokken theater.

De voorstellingen worden gemaakt vanuit persoonlijke verhalen van de makers zelf. De makers brengen met veel inlevingsvermogen nieuw geschreven repertoire met muziek als vanzelfsprekende tweede taal. Vaak stevig van inhoud, maar licht van toon zonder de harde waarheid te schuwen. Bij Eigen Werk Theaterteam zijn de voorstellingen toegankelijk voor een publiek van jong tot oud.

waar is het vakje
om in te passen
k ben een pieper
die je moet jassen
ik ben een wolk
en drijf voorbij
wanneer gaat het over mij

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie