Afbeelding
Ted Walker

Twee aanhoudingen inzake schietincident Soembalaan

19 juli 2019 om 22:31 nieuws/Politie

EDE In het onderzoek dat de recherche doet naar de toedracht van het schietincident aan de Soembalaan in Ede op 10 juli is een aanhouding verricht. Dat meldt een woordvoerster van de politie. ,,Op woensdagmiddag 18 juli is een 22-jarige inwoner van Ede aangehouden, een dag na het incident werd een 35-jarige inwoner eveneens uit Ede ook aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij'', vertelt de woordvoerster.

Het slachtoffer, een 28 jarige man, werd die avond met beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis. De politie zette groots in op het incident. Meerdere eenheden van de politie zetten een klopjacht op touw, op zoek naar de daders van het schietincident. ,,We zochten twee mannen op een donkere scooter die de bewuste avond langs het slachtoffer reden en hem beschoten. Om hen te vinden werd ook de politiehelikopter ingezet'', zegt de woordvoerster. ,,Daarnaast werd er een buurtonderzoek gedaan en sporenonderzoek verricht. Mede naar aanleiding van de getuigenoproep heeft de politie een aantal verklaringen kunnen vastleggen.''

BEKENDEN Beide aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld. ,,De aangehouden 35-jarige is ondertussen ook voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. De betrokkenen zijn bekenden van elkaar. Het onderzoek naar de toedracht loopt nog'', aldus de politie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie