Afbeelding
Pixabay

Kamerlid Derk Boswijk op leefbaarheidfietstocht door FoodValley

8 februari 2023 om 13:00 Politiek

EDE Tweede Kamerlid Derk Boswijk gaat aanstaande vrijdag langs bij diverse locaties in FoodValley. Van Joris Brood in Ede, via een agrarisch recreatiebedrijf tot aan een gesprek met een dorpsraad in Otterlo. Dat laat CDA Gelderland weten in een persbericht.

Voor CDA Gelderland is leefbaarheid een belangrijk thema in de verkiezingscampagne voorde Statenverkiezingen van 15 maart. Om die reden willen ze Kamerlid Derk Boswijk diverse locaties in Ede, Otterlo en omgeving laten zien. Zo wil het CDA de aanwezigheid van ontmoetingsplekken in wijken en dorpen stimuleren, waardoor inwoners elkaar kunnen ontmoeten en activiteiten kunnen ontplooien.

Verschillende kandidaat-Statenleden vergezellen Boswijk bij zijn fietstocht. Naast de nummers 2 en 3 op de lijst (Daisy Vliegenthart en Diede Balduk) is dat onder meer het Edese Statenlid Bert Komdeur. De hoge energieprijzen waar verenigingen mee van doen hebben is volgens hem een bron van zorgen. Komdeur: ,,Wij willen de verduurzaming van buurt- en dorpshuizen financieel stimuleren. Dat is goed voor het milieu en zorgt er ook voordat deze faciliteiten betaalbaar en behouden blijven.”

Aan het einde van de fietstocht zal de Edese wethouder Jan Pieter van der Schans een en ander vertellen over alle ontwikkelingen rond station Ede-Wageningen. Indien mensen geinteresseerd in deelname aan de fietstocht kunnen ze zich aanmelden bij campagneleider Diede Balduk via campagne@cdagelderland.nl.. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie