Overlast verkeer in kern van Harskamp

6 oktober 2010 om 00:00 Regio

HARSKAMP - Het (vracht)verkeer dat (vooral ‘s nachts) door het hart van het dorp Harskamp rijdt, bezorgt de bewoners overlast. Dat laten de leden van het dagelijks bestuur van Harskamps Belang weten.

,,Automobilisten jagen door het dorp. Lege kratten op de vrachtwagens zorgen voor enorm veel lawaai. Ook jonge automobilisten lijken er een kick van te krijgen om snel door de Dorpsstraat te rijden. Je zou eens een kinderfiets voor hun auto moeten gooien...’’, zegt Heidi van Luttikhuisen.

,,Het is ingewikkeld, want het is ook een sluiproute van Arnhem-noord naar de A1. Handig als er iets gebeurt op de A12’’, voegt Geke Tadema toe.

Ze wijzen op de flitspalen langs de weg die al lang niet meer werken. ,,Dat weet iedereen. De provincie strijkt de bekeuringen op, maar wie betaalt een nieuwe camera?’’

Heidi voelt er wel voor om de snelheid van de dorpskern te verlagen tot 30 km. per uur. ,,Bijvoorbeeld over één kilometer lengte. Want er fietsen erg veel mensen. Dat moet je dan wel goed controleren natuurlijk. Van mijn moeder moest ik al op de stoep gaan fietsen.’’

Tadema wijst erop dat Harskamp, net als Wekerom, een lintdorp is en dat er overdag minder overlast is van te hoge snelheden. ,,Het is hier wat smaller, want de huizen staan dichter op de weg.’’ Een rondweg vinden de bestuursleden (nog) geen optie, want aan de noordkant bevindt zich het schietterrein en aan de zuidkant zou het sowieso een zeer kostbare aangelegenheid worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie