Harskamp: 70 tot 120 nieuwe woningen

2 maart 2011 om 00:00 Regio

HARSKAMP - Er komen tussen de 70 en 120 nieuwe woningen, plus een woonzorgcomplex aan de noordoostelijke kant van de bebouwde kom van Harskamp. Het gaat om de locatie Smachtenburg, het gebied tussen de Harskamper Engweg en de Smachtenburgweg.

De locatie beslaat bijna vijf hectare grond. De open eng aan de rand van het dorp wordt behouden. De uiterste grens van het gebied is afgestemd op de rand van de kleine woonwijk ten zuiden van de Harskamper Engweg. Bij een dichtheid tussen 15 en 25 woningen per hectare is op deze plek ruimte voor ongeveer 70 à 120 huizen. Opella krijgt de gelegenheid een woonzorgcomplex te realiseren, ter vervanging van het huidige complex in Harskamp.

De gemeente wil in het gebied bestaand groen handhaven, net als de landschappelijke structuur. Bovendien houdt zij oog voor een goede afronding en overgang naar de eng, afstemming op bestaande bebouwing en verkavelingsstructuur met een dorps karakter.

De bouw gebeurt in drie fases: eerst nieuwbouw van de woonzorgzone, dan herontwikkeling van De Stolpe aan de Tepelenburgerweg en ten slotte de woningbouw.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie