Starterslening appartement De Barones Bennekom

6 april 2011 om 00:00 Regio

Al geruime tijd probeert Bouwfonds volgens Arends, samen met andere ontwikkelaars en makelaars, de gemeente Ede ervan te overtuigen dat de starterslening een goed middel is om de stagnerende woningmarkt weer op gang te krijgen. ,,Helaas wil het college van burgermeester en wethouders de starterslening niet opnieuw in ere herstellen. Omdat de besluitvorming bij de gemeente waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten heeft Bouwfonds samen met haar partner Van Wijnen zelf het initiatief genomen om voor haar project De Barones in Bennekom de starterslening mogelijk te maken.”

BENNEKOM - Rob Arends, senior ontwikkelingsmanager van Bouwfonds Ontwikkeling, volgt het CDA-initiatief over de startersleningen in de Ede met belangstelling. ,,Het CDA initiatief juichen wij toe”, stelt de Bennekommer.

De starterslening van het Bouwfonds en Van Wijnen is dezelfde als die de gemeente in het verleden verstrekte via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). ,,Daarom is het mogelijk deze leningen aan starters te verstrekken. Het gaat om een maximale lening van 20.000 euro voor iedere starter, die een appartement in De Barones koopt. ,,Wij merken dat de starters, die wel willen, niet genoeg hypotheek krijgen van de bank.”

De verkoop van de appartementen is al gestart. Rob Arends hoopt dat er na de zomervakantie met de bouw kan worden gestart. ,,De bouwvergunning is al verleend.” De Baronie omvat in totaal vierenvijftig appartementen. De appartementen zijn te koop vanaf 156.250 euro vrij op naam. ,,Elk appartement beschikt over een balkon aan de zuidzijde. De woonkamers hebben een mooi uitzicht over de parkachtige ontwikkeling en het groene Bennekom. De appartementen zijn heel compleet. Er zit een keuken als ook een complete badkamer in.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie