Fransjestaart rijdt voetballers in de wielen

13 april 2011 om 00:00 Regio

Volleyballen in Otterlo blijft moeilijk. De staat van onderhoud van het SERO-gebouw is niet om over naar huis te schrijven. Zo is er geen ruimte voor toeschouwers. De leden van BSVO zijn wel blij dat het door oud-wethouder Rob Spiegelenberg gemaakte potje er nog steeds is. Als het aan de gemeente ligt, komt de nieuwbouw van SERO op het huidige terrein aan de Sportlaan.

OTTERLO - De volleyballers van BSV Otterlo wachten met smart op nieuwbouw. Het huidige SERO-gebouw is dringend aan vervanging toe. De nieuwe accommodatie van de voetballers van Otterlo aan de Houtkamperweg schiet ook maar niet op. De wijziging van het bestemmingplan is nog steeds niet in procedure gebracht. De voetballers lijken ook last te krijgen van de fransjestaart, een vleermuis die in het gebied rondfladdert.

door Jan de Boer

In het dorpsplan van Otterlo staat dat er nieuwbouw voor de SERO moet komen op de huidige locatie van de voetbalvereniging aan de Weversteeg. Daar zou een multifunctioneel gebouw moeten komen, die voldoet aan de eisen van de BSVO, maar ook van muziekvereniging OBK. Otterlo werd verrast door een besluit van het gemeentebestuur om op de huidige locatie van de SERO te herbouwen. Stichting SERO als eigenaar van het gebouw, BSVO, OBK, Ericaschool, Otterlo’s Belang en de klankbordgroep staken daarom de koppen bij elkaar.

Zij komen tot de conclusie dat de aanbieding van de gemeente Ede niet aan de wensen voldoet. Zo willen de volleyballers twee zalen en wil OBK ook een grotere zaal. Voor alle wensen van de belanghebbenden blijkt het terrein van het SERO-gebouw te klein. In Otterlo is men momenteel bezig om te bezien hoe de exploitatie van de nieuwbouw dekkend is te krijgen. Nu wordt er gekeken of de uitbreiding van het SERO-gebouw kan plaatsvinden bij de Weversteeg. Wethouder Roel Kremers zei in principe akkoord te gaan met deze suggestie.

Het bestuur van de voetbalvereniging Otterlo lijkt bereid een strook grond voor het SERO-gebouw te willen afstaan. Daaraan wordt volgens Jan Randwijk van de voetbalclub wel de voorwaarde verbonden dat de voetballers volgend jaar juli kunnen gaan bouwen. Hij weet niets van verhalen dat de nieuwbouw wellicht nog wel wel vier, vijf jaar kan duren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie