Bennekomse (85) beroofd

9 november 2011 om 00:00 Regio

LUNTEREN - De Drentse rock & roll-band Mooi Wark lanceerde donderdagmorgen het nieuwe album ‘Wrieven pappen en nat hollen’ op de boerderij van Janwillem van de Lagemaat aan de Goorsteeg in Lunteren, bekend van de jaarlijkse trekkertrekwedstrijd. Dat gebeurde tijdens de ochtendshow ‘Morgenstond’ van de commerciële radiozender Radio NL.

Mooi Wark gaf een ‘voerpadconcert’ dat rechtstreeks werd uitgezonden en de leden van de band (op de foto basgitarist William Bossong) en vijf uitgekozen luisteraars van Radio NL waagden zich op een blauwe klassieke tractor voor een trekkerbehendigheidstest.

Circa vijftig fans die met een tractor naar het festijn kwamen ontvingen een gratis exemplaar van het nieuwe album.

LUNTEREN – Een 54-jarige automobiliste uit Ederveen is in de nacht van zaterdag op zondag november gewond geraakt toen ze met haar voertuig van de weg raakte en in een droge sloot aan de Westzoom terechtkwam.

Rond half een reed de vrouw over de Westzoom toen ze kennelijk een bocht in de weg compleet over het hoofd zag en van de weg raakte.

Ze botste tegen een boom waarna ze met haar auto in een droge sloot terechtkwam.

De vrouw kon zelf uit de auto komen en had letsel aan haar been opgelopen. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

BENNEKOM – De politie is zaterdagavond een onderzoek gestart naar een overval in een woning aan de F.C. Donderstraat in Bennekom. Daarbij werd de 85-jarige bewoonster beroofd van onder meer geld, sieraden en een portemonnee. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond acht uur zat de vrouw in haar woonkamer en hoorde ze geluiden in haar woning. Toen ze ging kijken werd ze geconfronteerd met twee onbekende gemaskerde mannen in haar woning.

De Bennekomse werd vervolgens naar een kamer geleid waar ze moest blijven terwijl haar belagers hun gang gingen in de rest van de woning. Er was geen fysiek geweld gebruikt tegen de vrouw en ze is ook niet gewond geraakt.

De mannen gingen er vandoor met onder meer geld, sieraden en een portemonnee. Nadat de mannen waren vertrokken, waarschuwde de vrouw rond half negen de politie. Er werd direct een onderzoek ingesteld, maar van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor.

Volgens het slachtoffer gaat het om twee mannen die allebei gebrekkig Nederlands spraken en een nylonkous over het hoofd hadden getrokken.

Dader 1 was ongeveer 1,65 meter lang en had een dik of bol gezicht. Dader 2 was rond de 1,70 meter lang en had een mager postuur. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen bellen met 0900 – 8844 of 0800 – 7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie