Sloop Westhoffhuis voor de deur

9 november 2011 om 00:00 Regio

Veel van de activiteiten van de SSCVL worden voorlopig in buurtcentrum De Schakel gehouden. Om de ruimte in het Westhoffhuis mooi te maken is de stichting bezig met het verwerven van fondsen. ,,Dat hebben wij begroot op 240.000 euro. Daarvan hebben wij al een ton gekregen van de provincie Gelderland en 75.000 euro van het Oranjefonds. De stichting Idee in Uitvoering heeft toegezegd het verlichtingsplan te subsidiëren. Zelf betalen we ook deel van de inrichting. We weten nu nog niet wat er terug komt in het Westhoffhuis. Een deel van het geld willen wij ook besteden aan vernieuwende activiteiten.”

Bestuur zoekt opvolgers bij nieuwbouw LUNTEREN - De sloop van het intussen ontruimde Westhoffhuis in Lunteren kan beginnen. Op die plek moet het nieuwe Westhoffhuis, inclusief 28 huurappartementen van wooncorporatie Woonstede komen. Het wachten is op de winterslaap van de vleermuizen. Als de temperatuur meezit, gaat de nieuwbouw na de tiende week van 2012 beginnen. ,,Wij zijn nu in de fase dat wij inrichtingsplannen voor de 1.025 vierkante meter maken”, zeggen Ed van Noortwijk voorzitter en Gert van Engen, bestuurslid van de stichting Sociaal Cultureel Vormingswerk Lunteren (SSCVL), die met het bestuurswerk willen stoppen. ,,We zoeken nieuwe jonge bestuursleden met een andere visie om het nieuwe Westhoffhuis bruisend te maken.”

door Jan de Boer

Net voor de zomervakantie van 2013 moet het bouwplan - nieuwe Westhoffhuis en appartementen - gereed zijn. ,,Daarna hebben wij zelf nog drie maanden nodig om het gebouw in te richten”, aldus Van Noortwijk. In het nieuwe Westhoffhuis is ook ruimte gecreëerd voor de Lunterse bibliotheek. ,,De bibliotheek zou weg moeten uit Lunteren. Dat willen we niet. Met Cultura hebben wij een contract gesloten, dat zij een ruimte van 280 vierkante meter bij ons krijgt’’, stelt Gert van Engen.

Dat helpt de SSCVL op weg om in het nieuwe Westhoffhuis een bruisend hart van Lunteren, een cultureel plaza, te krijgen met allerlei activiteiten. De ruimte wordt kleiner en zal intensiever gebruikt moeten worden, weet het tweetal. ,,We denken dat we het redden, het moet ook te exploiteren zijn. Straks komt er een bar en staan er een paar een paar biljarts, een plek voor de leestafel en tafeltjes, zonder dat men wat hoeft te gebruiken een kaartje kan gaan leggen. Het moet een ontmoetingsplaats voor alle Lunteranen worden’’, zegt Van Engen.

Om de plannen ook echt te kunnen ontwikkelen geven de twee zeventigers hun stokje in het bestuur graag over aan jongere mensen. Ed van Noortwijk: ,,Wij zijn al een beetje begonnen met vernieuwende activiteiten, door samen met de bibliotheek voorleesmiddagen in de huidige bibliotheek te houden. Dat gaan we verder vervolgen. We hebben ook al een keer een politiek café georganiseerd. Dat hoop ik straks over te dragen aan andere mensen, die dat verder gaan uitbouwen.”

Wie actief wil deelnemen in het bestuur van de SSCVL kan zich melden bij Van Noortwijk (482427 of 06-44756167).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie