Oud-raadslid Roelofsen opent Lunters buurthuis De Schakel

Regio

Het interieur van het buurthuis heeft een ware metamorfose ondergaan. Het geheel een nieuwe frisse kleur gekregen, is het meubilair vervangen, zijn bar/ keuken en huiskamer verbeterd, is de verlichting vernieuwd/aangepast. En is de informatievoorziening voor de gebruikers verbeterd. Met deze verbeteringen en aanpassingen heeft het buurthuis een meer eigentijds karakter gekregen en is het klaar voor de toekomst.

LUNTEREN - Wout Roelofsen, oud-raadslid voor de PvdA en de Bovenste Beste Burger Lunteren 2011 opent op 9 december om 16.00 uur het gerenoveerde buurthuis De Schakel aan de Schaepmanstraat 58 in Lunteren, dat net als het ‘Westhoffhuis’ wordt beheerd door de Stichting Sociale- en Culturele vorming Lunteren (SSCVL).

De bewoners van de staatsliedenbuurt maken gebruik van de Schakel, dat met financiële ondersteuning van het Coöperatiefonds Rabobank Woudenberg /Lunteren is gerenoveerd, als ontmoetingspunt voor hun activiteiten zoals ‘De open eettafel’. Niet alleen de bewoners van de staatsliedenbuurt weten de weg te vinden naar het buurthuis, ook veel verenigingen en clubs uit Lunteren en Ede vinden in het buurthuis onderdak.

De Schakel is ook de thuisbasis voor de Lunterse jeugd. Het gebouw heeft een geluiddichte ruimte die geschikt is voor onder meer een disco. Zo wordt er elke zaterdagavond Café Seven gehouden. Met deze activiteiten wil men een zinvolle invulling geven aan de vrijetijdsbesteding voor jeugd/jongeren en het overmatig alcoholgebruik onder jongeren tegengaan. De toegang is gratis.

advertentie