Dorpsfeest bij School met de Bijbel

30 november 2011 om 00:00 Regio

De Edese burgemeester sprak van ,,de mooist gelegen school van Nederland’’. De school, zo’n honderd meter achter het oude schoolgebouw, ligt aan de Grote Valkse Beek, het in aanbouw zijnde nieuwe dorpshart van Wekerom en het buitengebied.

Wekerom loopt uit voor opening nieuwbouw WEKEROM - De opening van de nieuwe School met de Bijbel in Wekerom was woensdag een waar dorpsfeest. ‘s Middags gaven de kinderen een schoolpleinconcert. Daarna vulde de school zich met volwassenen die naar toespraken van onder anderen burgemeester Cees van der Knaap luisterden. ‘s Avonds bezochten tegen de duizend belangstellenden een open huis.

door Bram Wisse

De openingsplechtigheid rond de nieuwbouw van de School met de Bijbel - een fusie van de tot 2004 zelfstandige Johannes Calvijnschool en Johannes Bogermanschool - was van start gegaan met het zingen van een psalm, bijbellezen en gebed. Van der Knaap verwees hier in zijn toespraak naar en noemde als kenmerken van de Wekeromse school: identiteit en betrokkenheid.

Hij zei ook dat het nieuwe schoolgebouw ,,echt iets van Wekerom’’ was en dat hier volgens de laatste inzichten onderwijs wordt gegeven voor iedereen. Bovendien past de school helemaal in het Wekerom van de toekomst, waar de komende jaren koopwoningen, appartementen, een Kulturhus en een nieuw dorpsplein zullen verrijzen, een nieuw bedrijventerrein en afhankelijk van het animo ook nog 115 woningen in Wekerom-West. ,,U woont in een levendig dorp en dat is goed nieuws in een tijd van krimp.’’

Het nieuwe schoolgebouw is in korte tijd gerealiseerd, maar de aanlooptijd duurde langer, zo bleek uit een relaas van voorzitter Johan van Veenschoten van de bouwcommissie. In de aanloopfase, die al kort na de fusie aanving, werden vijfentwintig bezoeken aan het gemeentehuis gebracht. Architect en latere projectleider werd de firma Roos en Ros uit Oud Beijerland. Aanvankelijk was men teleurgesteld in het feit dat een aannemer van buiten de regio, bouwbedrijf Haase uit Rijssen, de school zou gaan bouwen.

Nadat in oktober 2010 de bouwvergunning afkwam, en kort daarna gevolgd door de aanbesteding werd afgerond, werd half februari dit jaar begonnen met de bouw. Drie maanden later werd het hoogste punt bereikt en op 13 oktober kon het gebouw definitief worden opgeleverd. De voorzitter van de bouwcommissie sprak de bede uit dat in de nieuwe school de Bijbel vaak geopend mocht worden en dat dit mocht leiden tot de bekering van de kinderen.

Andere sprekers waren bestuursvoorzitter D.W. de Vries en architect S. Ros. Secretaris A.P. Pors bedankte een aantal vrijwilligers en anderen in het bijzonder.

De nieuwe school heeft een eenvoudige uitstraling, passend in de landelijke omgeving, maar is van binnen vrolijk en modern geoutilleerd. Er zijn dertien klaslokalen, een lokaal voor voorschool de Regenboog van Welstede, een grote gemeenschapsruimte (met een elektronisch orgel waarvan de speeltafel en registerknoppen op die van een klassiek pijporgel lijken), veel ict-werkplekken en een handvaardigheidlokaal. In een gedeeltelijke onderkeldering is een luchtverversingssysteem geplaatst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie