Pelsers directeur Kröller-Müller

14 december 2011 om 00:00 Regio

OTTERLO - Lisette Pelsers (1956) is de nieuwe directeur van het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Ze is de opvolger van Evert van Straaten, die in april met pensioen gaat. Pelsers gaat vanaf maart aan de slag.

Lisette Pelsers is kunsthistoricus en daarnaast sinds 2008 directeur van Rijksmuseum Twenthe. Daarvoor was zij meerdere jaren hoofd presentaties, conservator hedendaagse kunst en plaatsvervangend directeur in dat museum.

Hedendaagse kunst

Pelsers heeft de collectie moderne en hedendaagse kunst van het museum uitgebreid met onder meer de collectie depot VBVR, voortgekomen uit de voormalige galerie Art & Project. Deze collectie omvat ongeveer 1200 werken van kunstenaars uit binnen en buitenland, die tot de meest toonaangevende van de tweede helft van de 20ste eeuw behoren. Lisette Pelsers publiceert regelmatig over met name hedendaagse Nederlandse beeldhouwkunst. Zij is bestuurslid van onder andere de Vereniging Rijksgesubsidieerde Musea en de Nederlandse Museumvereniging en lid van AICA, Association Internationale des Critiques d’Arts.

Ervaring

Anthonie Stal, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Kröller-Müller Museum, is tevreden met de benoeming. ,,We zijn blij met de benoeming van Lisette Pelsers tot de nieuwe directeur. Ze koppelt ervaring aan inhoudelijke deskundigheid. De Raad verheugt zich op de samenwerking.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie