Curator GINAF Trucks werkt aan doorstart

14 december 2011 om 00:00 Regio

Dat meldt Bas Willems, medewerker van curator Noor Zetteler van het Utrechtse bureau Wijn & Stael advocaten. ,,Meerdere potentiële overnamekandidaten willen met ons over het bedrijf in gesprek. We hebben momenteel bomvolle agenda’s”, zegt Willems.

EDERVEEN – De curator van de failliete Veenendaalse vrachtwagenfabrikant GINAF Trucks werkt aan een doorstart. Inmiddels zijn er meerdere overnamekandidaten.

door Boy Imminck

Ginaf Trucks vroeg eind november het faillissement aan, mede vanwege de teruglopende vraag naar de productie van vrachtwagens. Op de eigen website geeft het bedrijf aan dat de situatie onhoudbaar was. ‘GINAF heeft de laatste jaren veel hinder ondervonden van de teruglopende vraag. De afgelopen periode is GINAF zeer intensief bezig geweest het verbreden en uitbreiden van het aantal producten. Dit kon echter het tij niet meer keren’, valt op de site te lezen. De Utrechtse rechtbank sprak het faillissement vorige week uit. Sindsdien zitten de 64 werknemers van het bedrijf thuis. ,,Maandag was er een informatiebijeenkomst voor de werknemers van het bedrijf. Hierin zijn ze formeel door de curator ontslagen, zoals niet ongebruikelijk is. Hierdoor kunnen de werknemers aanspraak maken op de loongarantieregeling, wat inhoud t dat ze via uitkeringsinstantie UWV aanspraak kunnen maken op het loon dat ze nog van het bedrijf krijgen.”

In 1948 werd het bedrijf Ginaf in Ederveen opgericht. Dertig jaar later werd de productieafdeling uitgebreid met een vestiging in Veenendaal. Midden jaren negentig werd GINAF Trucks in Veenendaal een apart bedrijf, los van Ginaf Service. Wel bleef de verbondenheid groot. ,,Als team van de curator zijn we momenteel hard aan het werk om met alle kandidaten te praten. We streven er naar om voor de Kerst duidelijkheid te hebben.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie