Kerstmarkt Otterlo

Regio

LUNTEREN - De bouw van het nieuwe Westhoffhuis met appartementen in Lunteren, kan volgend jaar starten. Directeur Wim Sterkenburg van zorgfederatie Woonstede, wethouder Simon van de Pol van Ede en voorzitter Ed van Noortwijk van de Stichting Sociaal-Cultureel Vormingswerk Lunteren (SSCVL) ondertekenden maandag de overeenkomsten voor de grondoverdrachten.

De gemeente Ede heeft het eigendom van de erfpachtgrond overgedragen aan de SSCVL. Begin maart, als de omgevingsvergunning onherroepelijk wordt, koopt Woonstede de grond met opstal van de SSCVL. Woonstede verplicht zich hiermee de grond te gebruiken voor de bouw van 28 huurappartementen en een ruimte die de SSCVL inricht om de activiteiten van het huidige Westhoffhuis voort te zetten en uit te breiden.

Het inmiddels ontruimde Westhoffhuis, destijds opgericht op initiatief van notaris Westhoff, had een groot aanbod van activiteiten en cursussen. Veel daarvan vinden voorlopig in buurtcentrum De Schakel plaats. Het nieuwe Westhoffhuis wordt ook het onderkomen van de bibliotheek in Lunteren. ,,Woonstede vindt het belangrijk dat Lunteren een sociaal-cultureel centrum heeft waar men elkaar kan ontmoeten en activiteiten met dorpsgenoten kan ondernemen. Door deze samenwerking blijft dat behouden’’, aldus directeur Sterkenburg.

Na de sloop van het bestaande pand in maart begint in april de bouw van de 28 appartementen. Als dat voorspoedig verloopt is het gebouw in juli 2013 gereed. De driekamerappartementen, waarvan de huurprijzen onder de huurtoeslag-grens liggen, worden eind volgend jaar geadverteerd via www.huiswaarts.nu.

OTTERLO - Café Restaurant De Waldhoorn hield vrijdag haar eerste kerstmarkt. Bijna 50 kramen met een ruim en gevarieerd aanbod zorgden voor een sfeervolle bezetting van het terrein.

Ondanks het wat druilerige weer trok de markt zo’n 1000 bezoekers.

Voor de kinderen was er de mogelijkheid zelf een kerstfiguur of kerststukje te maken. Tussendoor konden de bezoekers een hapje en een drankje nuttigen en ook kon men een prijsje winnen bij het rad van avontuur. Het Dweilorkest van O.B.K. Otterlo gaf de kerstmarkt en extra muzikaal tintje. In de zaal en op het terras werd het volledige repertoire aan meezingers ten gehore gebracht.

Later was er in de grote zaal een playback-kindergroep van de Ericaschool met een swingende medley van artiest Bruno Mars. Daarna was het de beurt aan Sjantykoor de IJsselbloei. Zij vertolkten een keur aan oud-Hollandse liedjes, afgewisseld met stemmige kerstnummers. In het café ging de kerstmarkt over in een muziekfeest met DJ Karel.

advertentie