Agent belaagd

25 januari 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Bewoners van de Bisschopweg in Lunteren en fractieleden van de SGP concludeerden onlangs dat zij ontevreden zijn over de leefbaarheid en de veiligheid op dit traject aan de westkant van Lunteren. De conclusie werd getrokken tijdens een bijeenkomst in het Lunterse buurthuis de Schakel aan de Schaepmanstraat. De SGP had een werkbezoek gepland om samen met de bewoners naar oplossingen te zoeken voor de problematiek rond deze weg.

Alle problematiek is volgens de SGP samen te vatten in twee categorieën: leefbaarheid en veiligheid. Een aantal zaken die als negatief werden ervaren waren onder meer de verkeerssnelheid, zwaar vrachtverkeer, gevaarlijke stoffen en geluidsoverlast. Ook werd er aandacht gevraagd voor de uitstoot van uitlaatgassen en de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Ook kwam het evaluatierapport van Lunteren aan de orde. Hierin staat genoemd dat de hele Bisschopweg een dertig kilometerzone zal worden en het vrachtverkeer zal worden geweerd. Beide zaken zijn nog niet uitgevoerd. De SGP fractie zal deze zaken zo spoedig mogelijk onder de aandacht brengen van het gemeentebestuur.

OTTERLO - Het college van burgemeester en wethouders wil de sportvelden in Otterlo definitief naar de locatie aan de Hoenderloseweg verplaatsen.

Dat meldt de gemeente in een persbericht over de structuurvisie van Otterlo. Met de beslissing lijkt er een einde te komen aan een lange periode van onzekerheid rondom de sportvelden. Eerder was de verplaatsing naar de locatie aan de Hoenderloseweg al aan de orde, maar strenge eisen op het gebied van natuur dreigden roet in het eten te gooien. ,,We hebben de verplaatsing van de voetbalvelden besproken met vertegenwoordigers van Otterlo besproken. We moeten nog altijd rekening houden met de strenge eisen en dit kan leiden tot extra proceduretijd en extra kosten”, aldus de gemeente. ,,Desondanks heeft het college besloten om door te gaan met de verplaatsing van de velden naar de Hoenderloseweg.”

Op de huidige locatie van sportpark De Dries kunnen volgens de gemeente op termijn huizen worden gebouwd. B&W wil de structuurvisie, waarin de gemeente aangeeft hoe Otterlo zich op de langere termijn kan ontwikkelen, voor de zomer aan de gemeenteraad aanbieden.

Bertus Hendriksen, voorzitter van voetbalclub Otterlo, wilde nog geen commentaar geven op het voornemen van de gemeente.

EDE/LUNTEREN - De politie heeft afgelopen nacht een 46-jarige Lunteraan aangehouden op het Museumplein in Ede. Agenten kwamen rond half vier tussenbeiden bij een ruzie tussen twee groepen op het Museumplein. De partijen werden aangesproken en gescheiden. De Lunteraan werd daarbij op afstand gehouden en hij gedroeg zich agressief naar de agenten. Vervolgens probeerde hij een van de agenten te slaan. De Lunteraan miste de agent en werd aangehouden en ingesloten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie