Nominatie voor centrum Lunteren

Regio

Iedereen kan meedoen en stemmen op één van de tien genomineerde projecten. Op de website www.gelderland.nl/prk staat meer informatie over de projecten en is ook het stemformulier te vinden. Stemmen kan tot zondag 11 maart.

LUNTEREN - De herinrichting van het centrum in Lunteren is genomineerd voor de publieksprijs van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2012. Een vakjury reikt deze prijs op donderdag 22 maart uit, maar er is ook een publieksprijs.

Dit jaar wordt de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit voor de vierde keer uitgereikt door de provincie Gelderland. Het thema van deze editie is ‘Bouwen aan identiteit’. Met de prijs wil de provincie aansprekende projecten extra belonen en onder de aandacht brengen.

Op de website kan iedereen meestemmen voor de publieksprijs. Stemmers maken kans op gratis toegangskaarten voor het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo. Het project dat de publieksprijs wint, ontvangt een cheque van 1000 euro.

Vakjury

Een vakjury onder leiding van oud-Commissaris van de Koningin in Gelderland Jan Terlouw selecteert ook een winnaar uit de tien genomineerde projecten. Het winnende project ontvangt een bedrag van 5000 euro.

Genomineerden

Naast het centrum van Lunteren zijn er nog andere genomineerden. Op de nominatielijst staan de Metaalbuurt in Apeldoorn, Werk aan ‘t Spoel/Molenkade in Culemborg, het Loo-kwartier in Doetinchem en de Botterwerf in Elburg. Ook de Lange Hezelstraat/Hessenberg in Nijmegen, het DRU-Industriepark in Oude IJsselstreek, Tussen de lanen in Renkum, Nieuw landgoed ‘t Beloofde Land in Voorst en het BOS-project in Winterswijk ontvingen een nominatie.

advertentie