Regels overboord

8 februari 2012 om 00:00 Regio

OTTERLO - Bij een verkeersongeval zijn vrijdagmiddag drie personen gewond geraakt. Dit gebeurde rond half zes op de Arnhemseweg (n310) in Otterlo.

Die middag reed een 69-jarige bestuurder uit Oss samen met een 68-jarige vrouw, eveneens uit Oss, vanuit Otterlo richting Arnhem. Een 51-jarige bestuurder uit Putten die uit tegenovergestelde richting kwam, zou in de bocht zijn weggegleden, waardoor hij op de andere weghelft terecht zou zijn gekomen.

De twee kwamen frontaal met elkaar in botsing. Alle drie de inzittenden raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De Puttenaar had door de aanrijding diverse kneuzingen opgelopen, de 68-jarige vrouw brak haar pols en de 69-jarige bestuurder liep een gebroken borstbeen op en is ter observatie in het ziekenhuis gehouden.

BENNEKOM - De muziektent in het centrum van Bennekom wordt zaterdag 12 april officieel in gebruik genomen, mits het huidige winterse weer niet te lang aanhoudt.

Vanaf 12.00 uur zijn op het Van Slootenplein diverse optredens van diverse verenigingen uit Bennekom met muziek, zang, dans en demonstraties. Om 16.00 uur wordt de officiële opening verricht. Er zijn al diverse verenigingen benaderd om deel te nemen. Interesse met een vereniging een bijdrage aan deze opening te leveren? Laat het weten via de site van Muziektent Bennekom of bel naar 0318-413114. info@muziektentbennekom.nl .

OTTERLO - In samenwerking met Schaatsclub ‘De Zanding’ is vanaf zaterdag de kleine vijver weer geopend om te schaatsen. Vanaf zondag zal de grote vijver weer toegankelijk zijn voor de schaatsliefhebbers. De openingstijden zijn: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Bij de ijsbaan zal een koek en zopie stand aanwezig zijn voor de inwendige mens. Het adres is: DroomPark De Zanding, Vijverlaan 1, Otterlo.

BENNEKOM - Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten gaf maandag het startsein voor het experiment Regels overboord, tijdens een druk bezochte bijeenkomst bij Opella in Bennekom.

28 instellingen in de langdurige zorg beginnen met een experiment om een eind te maken aan regels die hen in het werk belemmeren.

De instellingen hebben zichzelf bij het ministerie van VWS gemeld. Opella is één van de 28 organisaties die zich voor het project hadden aangemeld.

Opella onderscheidt zich, omdat zij álle regels overboord zet en de eigen organisatie helemaal opnieuw opbouwt.

Want, zoals de voorzitter van de Raad van Bestuur Kars Hazelaar het zegt: ,,Wat we met elkaar hebben bedacht, kunnen we ook met elkaar afschaffen.’’

Tijdens het proces treedt bij elk van de organisaties een ambtenaar van VWS op als buddy - een vorm van samenwerking tussen het ministerie en het veld die niet eerder is voorgekomen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie