Veel kerstkaarten voor Manege verkocht

8 februari 2012 om 00:00 Regio

EDE - Elk jaar wordt de kerstkaartenactie voor Manege zonder Drempels afgesloten met het aanbieden van het originele schilderij aan drukker Karel Heij. Dit keer had Jopie Nellestein een winters tafereel geschilderd van restaurant Buitenzorg in Ede.

Van dat schilderij zijn door drukkerij Modern in Bennekom gratis 25.000 kaarten gedrukt. Ze zijn in de maanden voor de kerst bijna allemaal verkocht. De opbrengst is een enorme bijdrage om het jaarlijkse tekort te dekken.

,,Voor het ontwerp van de kerstkaart proberen we altijd een warme sfeer te treffen. Dat is onze vertaling van de warme sfeer die er bij Manege zonder Drempels heerst. Meestal kiezen we voor een bekende plek of gebouw in Ede en omgeving. Een terugkerend onderwerp op het schilderij is een of meer paarden. Het zijn de paarden die op de Manege worden ingezet om gehandicapte mensen plezier en de ontspanning te geven.’’

Vrijdag werd het originele schilderij van Buitenzorg door Jopie Nellestein aangeboden aan Karel Heij van Drukkerij Modern. ,,Ook deze komt natuurlijk weer op kantoor te hangen. En volgend jaar? Och, weet je, die gehandicapte kinderen, die kun je toch niet in de steek laten! In 2012 gaan we weer 25.000 kaarten drukken’’, beloofde de Bennekomse drukker alvast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie