Wilgen knotten

29 februari 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - Een feestelijk onthaal voor Karelien Druijff (links op de foto) bij de Lunterse Boer. Zij was de gelukkige prijswinnaar van de actie ‘De Lunterse Boer betaalt uw rekening’. Gasten werden gevraagd om op Twitter, Facebook of Foursquare een bericht met hashtag #delunterseboer te plaatsen over hun bezoek aan het hotel/restaurant. Karelien genoot onlangs met een vriendengroep van de heerlijke zelfgemaakte apfelstrudel en kan dat nu nog eens over doen op kosten van de Lunterse Boer.

LUNTEREN - Is het jou ook al eens overkomen? Dat je een keuze hebt gemaakt, dingen hebt gedaan die je jezelf niet kunt vergeven? Dat je door littekens uit het verleden niet verder kunt en je nu het liefst zo onopvallend mogelijk door het leven gaat?

Deze vragen bespreekt Marianne Grandia uit Woudrichem op woensdag 7 maart om 9.15 uur tijdens een vrouwenochtend. Het thema is: ‘Opstaan en weer doorgaan’.

Marianne is vooral bekend van haar debuutroman ‘Witter dan sneeuw’. Verder schrijft ze voor Eva, helpt ze met haar stichting Selah vrouwen die hulp nodig hebben en vertaalt ze Engelse romans.

De Vrouwenochtend is bedoeld voor vrouwen van alle leeftijden die elkaar willen ontmoeten en zich verder willen verdiepen in het christelijke geloof. De ochtend zal gehouden worden in de bijzaal van de Gereformeerde kerk, Oranjestraat 31.

De Vrouwen Ochtend wordt twee keer per jaar georganiseerd en is bedoeld om vrouwen kennis te laten maken met de interkerkelijke bijbelstudiegroep Samen Groeien. Voor meer info: tel. 643137.

BENNEKOM - Bijna honderd leerlingen van groep 8 staken vorige week onder leiding van de IVN’ers Rianne Bogers en Joeke van den Brink hun handen uit de mouwen.

Voorzien van zagen en scharen, ladders en tafels, helmen en handschoenen werden de wilgen bij de DVO-hal van hun takken ontdaan. De materialen konden geleend worden van de Stichting Landschapsbeheer Zuid West Veluwe.

De drie werkochtenden begonnen met informatie en instructies op school, respectievelijk de Julianaschool, de Alexanderschool en De Wingerd. Diverse ouders en andere IVN-ers hielden een oogje in het zeil.

Gelukkig liep alles veilig af, al hadden twee meisjes natte voeten bij het helmen vissen.

Vorig jaar werd voor het eerst het ‘Wilgen Knotten’ door het IVN georganiseerd. Op de geknotte bomen van vorig jaar zijn nu mooie rood gekleurde jonge twijgen te zien.

Meer op: www.ivn/ede.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie